Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripremne mjere

U Slavonskom Brodu Sava prijeti Splavarskoj ulici

Slavonski Brod
Ivica Galovic/PIXSELL
12.02.2014.
u 15:15

Razina vodostaja na području Brodsko-posavske županije za sada je još još uvijek znatno niža od 750 cm, na kojoj visini se proglašavaju redovite mjere obrane od poplava.

Stanovnici jedinstvene Splavarske ulice u Slavonskom Brodu poduzimaju redovite mjere zaštite svojih splavi zbog opasnosti prouzročene porastom vodostaja rijeke Save, koji je danas ujutro ondje iznosio je 467 centimetra i u porastu je. Pripremno stanje obrane od poplava proglašeno na  području od Mačkovca do Broda. Kod Mačkovca je vodostaj iznosio 698, kod  Davora 658, a kod Slavonskog Šamca 265 cm.

Ipak, razina vodostaja na području Brodsko-posavske županije za sada je još još uvijek znatno niža od 750 cm, na kojoj visini se proglašavaju redovite mjere obrane od poplava. -  Na 400 centimetara se proglašavaju mjere pripremnog stanja, što smo mi  prije dva dana i učinili. U sklopu toga su zatvorene sve ustave na Savi i  započelo se s evakuacijom voda iz zaobalja u rijeku - rekao je Đuro Štefančić, zamjenik voditelja brodske ispostave Vodnog gospodarstva.

>> Poplavljena naselja pokraj Karlovca: 'Živim kao pračovjek'

>> Poplavljen Mraclin: Ovako nešto ne pamtimo već 50 godina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije