Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Turistička zajednica predstavila svoje prošlogodišnje projekte

vukovar panorama
Gordan Panić/PIXSELL
17.01.2014.
u 14:58

Najistočniju županiju u 2013. posjetilo je 46 000 turista od čega je 17 000 stranih

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije podnijela je danas novinarima "inventuru" prošlogodišnjih događanja, projekata i koliko je turista posjetilo najistočniju županiju. Predsjednik TZ VSŽ, župan Božo Galić drži da bi što više projekata koji promiču ruralni turizam trebali kandidirati prema fondovima EU jer postoje izuzetni kapaciteti i mogućnosti pa je podsjetio kako je pri završetku veliki projekt Vukovar-Vučedol-Ilok" koji promiče kulturnu, povijesnu i arheološku baštinu dijela županije uz Dunav. Župan je rekao da je već pripremljeno 30-tak projekata koji imaju veze s turizmom.

Ravnateljica TZ Rujana Bušić-Srpak je podsjetila na četiri realizirana projekta u prošloj godini.

- Projektom „Zavičajnici“ prikazuju se neke od najznačajnijih osoba koje su rođene ili su živjele na području Vukovarsko – srijemske županije, a koje su svojim životom i radom ostavile traga u hrvatskoj, ali i svjetskoj baštini. Cilj projekta je prikazati osobe kao pojedince, ali i njihove poruke, koje su djelima za života provodili te ih približiti posjetiteljima. U ovom projektu su obuhvaćeni Ivan Kozarac, Lavoslav Ružička, sv. Ivan Kapistran i Nikola Iločki. Turist želi brzu informaciju, kratku i jasnu i QR kodovi najbolji su način da bez dodatnog traženja informacija i lutanja te bez nošenja papira posjetitelj sazna nešto o mjestu gdje se nalazi i njegovim znamenitostima. QR kodom su označene 42 lokacije koje turistima mogu biti zanimljive. Također smo napravili katastar turističke signalizacije i web stranice na engleskom i njemačkom i u mobilnoj verziji - kaže Rujana Bušić-Srpak.

Dodala je kako je najistočniju županiju u 2013. posjetilo 46 000 turista od čega je 17 000 stranih, koji su ostvarili oko 82 000 noćenja. U Vukovar je uplovilo oko 250 kruzera koji su dovezli 30 000 gostiju, ali oni su se vrlo kratko zadržavali i malo trošili u Vukovaru.

>> Slavonci ulažu u turizam i IT

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije