Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snašao se

Nadmudrio Putina - 50 tona tikvica završilo na engleskom tržištu

Tihomir Sotinac
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/3
23.08.2014.
u 09:09

Tihomir Sotinac najavljuje proširenje polja pod tikvicama Butternut na 3,5 hektara što će mu donijeti 100 tisuća kuna prihoda uz 10 tisuća koliko je uložio po hektaru

Tihomir Sotinac iz Otoka već tri godine na dva hektara uzgaja tikvice sorte Butternut koja je jako tražena na probirljivom kulinarskom tržištu i cijelokupnu proizvodnju od 50-tak tona izvozi u Rusiju. Zapravo, tako je je bilo zadnjih godina, ali ne i ove.

- Tvrtka s kojom sam imao ugovor za izvoz tikvica u Rusiju, obavijestila me da je Rusija, zbog sankcija koje joj je uvela Europska unija, uvela protumjere i zabranila uvoz prehrambenih proizvoda iz zemalja EU pa sam se i ja našao pod mjerama ruskih sankcija. No, ova tvrtka je odmah našla zamjenu i cjelokupna proizvodnja čija je berba upravo u tijeku, odlazi na englesko tržište pa se volim našaliti da sam nadmudrio Putina - kaže Tihomir Sotinac i najavljuje nagodinu proširenje polja pod tikvicama Butternut na 3,5 hektara što će mu donijeti 100 tisuća kuna prihoda uz 10 tisuća koliko je uložio po hektaru.

>> Hrana jeftinija, ali voće i povrće još drži cijenu

>> Putinova odmazda zasad nas okrznula, ali...

 

Komentara 2

L0
luena 01
10:10 23.08.2014.

Mudar poduzetnik ,umjesto kukati koliko sankcije putina stete Hrvatskoj trazite si nova trzista pa nek putin misli sta ce gradjanima reci kad budu gladni izasli na ulice... svaka sila za svoje vrijeme ni on nece dugo...

Avatar think pink
think pink
09:42 23.08.2014.

još jedan u nizu besmislenih naslova. nije "nadmudrio" putina, nego je jednostavno robu prodao na drugom mjestu. o "nadmudrivanju" bi se moglo govoriti da je nekako ipak uspio robu prodati u rusiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije