Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cirkus u Podcrkavlju

Stara školska zgrada nikada nije ni trebala biti zatvorena!?

Škola Podcrkavlje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
20.11.2013.
u 14:56

Brodski gradonačelnik Mirko Duspara rekao je da prosvjetna inspektorica nikada nije ni naložila zatvaranje škole, već je iznijela svoje viđenje nekih nedostaka. Učenici su u međuvremenu autobusima putovali u 15-ak kilometara udaljeni Slavonski Brod, što je Grad uredno plaćao.

Cirkus oko područne osnovne škole Blaža Tadijanovića u Podcrkavlju se nastavlja. Brodski gradonačelnik Mirko Duspara rekao je danas kako ta škola nikada nije trebala biti zatvorena, jer prosvjetna
inspektorica to nikada nije ni naložila. Ona je, kaže, samo iznijela svoje viđenje nekih nedostaka.

Učenici su u međuvremenu autobusima putovali u 15-ak kilometara udaljeni Slavonski Brod, što je Grad uredno plaćao. Sada je sanirano krovište i napravljene su još neke sitne popravke u školi, pa u Gradu očekuju da se učenici vrate u staru školu građenu 1964., dok nova stoji nedovršena!?

- Pokušalo se pokazati da je ta škola toliko loša i derutna da je boravak djece u njoj opasan, što uopće nije točno. Mi smo u toj školi zajedno s Općinom prije nekoliko godina promijenili stolariju i
ugradili centralno grijanje. U nekim stvarima ta škola ima bolje uvjetre od nekih škola u gradu – rekao je Duspara.

Prosvjetna inspektorica sutra bi trebala ponovno obići podcrkavačku školu, kako bi utvrdila jesu li se uvjeti u njoj u međuvremenu popravili. Bude li zadovoljna, učenici će se moći vratiti, iako roditelji nisu oduševljeni takvim rješenjem. Ta je škola ljetos zatvorena iz sigurnosnih razloga, jer je utvrđeno kako je, navodno, opasna za djecu. Kako su radovi na izgradnji nove škole obustavljeni, stotinjak učenika nižih razreda cijelo prvo polugodište nastavu je pohađalo u matičnoj školi.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije