Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brendiranje

'Slavonski med' će uskoro biti zaštićen oznakom izvornosti

med
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
01.08.2014.
u 21:44

Brendiranje meda nam je itekako u interesu, mišljenja je Zdenko Veber, pčelar s tridesetsedmogodišnjim iskustvom

Već dugi niz godina pčelari s područja Brodsko-posavske županije okupljeni u svoje krovne udruge "Zrinski" iz Slavonskog Broda i "Nektar" iz Nove Gradiške pripremaju se izvrsnoj kakvoći proizvedenog meda dodati još neka finalna obilježja, a među njima je i brendiranje, kako bi njihov med kao certificirani proizvod postao što konkurentniji na zahtjevnom EU tržištu i našao se na policama velikih trgovačkih lanaca. Segment zaštite certifikatom taj bi domaći proizvod učinio još prepoznatljivijim, a samim tim proizvodnju dohodovnijom te u konačnici pčelarima osigurao bolji i stabilniji tijek financijskih sredstava. Slijedom toga danas su se u amfiteatru slavonskobrodske Poljoprivredne škole "Matija Antun Reljković" sastali pčelari Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije, te predstavnici potpornih institucija kako bi razgovarali o pokrenutim aktivnostima zaštite izvornosti "Slavonskog meda".

-Svjesni smo činjenice da med koji se proizvodi na području Slavonije nije zaštićen niti jednom od europskih oznaka, pa smo početkom godine kroz projekt krenuli u zaštitu izvornosti "Slavonskog meda". Projekt je započeo u Virovitičko-podravskoj županiji u suradnji pčelara i Hrvatske gospodarske komore, a zatim je održan sastanak s pročelncima Upravnih odjela za poljoprivredu slavonskih županija. Inicijativu su svi pozitivno ocijenili i krenuli smo u realizaciju. Sredstva potrebna za provedbu projekta osigurale su županije kroz svoje proračune, a jedan dio očekujemo i od županijskih podružnica Hrvatske gospodarske komore. Pčelari će nakon procedure odobravanja oznake izvornosti dobiti prepoznatljivost svog meda kako na domaćem, tako i na tržištu zemalja Europske unije i okruženja - istaknuo je Tugomir Majdak, pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije.

Brendiranje meda nam je itekako u interesu, mišljenja je Zdenko Veber, pčelar s tridesetsedmogodišnjim iskustvom. 

- Čitava Europa smatra da upravo mi imamo jedan od najkvalitetnijih medova. Za razliku od drugih proizvođača kojima je to prednost mi s oznakom EU na etiketama nismo zadovoljni jer imamo daleko bolju kvalitetu od svih drugih proizvođača u Europskoj uniji. Zbog toga nam je u interesu da brendiramo naš domaći "Slavonski med", te da kao takav bude prihvaćen i od kupaca još više tražen - kaže Veber.

>> Uz zagrebačke seljake i Milan Bandić dobio certifikat za svoj med

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije