Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedan cjeloživotnog učenja

Slavonski Brod: Prvi sajam obrazovanja ​'Dobro je učiti'

Tjedan cjeloživotnog učenja
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
02.10.2014.
u 17:33

Glavni cilj sajma bio je informirati učenike, nezaposlene i osobe svih životnih dobi o mogućnostima formalnog i neformalnog obrazovanja u gradu Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji.

U obilježavanju Tjedna cjeloživotnog učenja, koji se u hrvatskim gradovima provodi u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, brodski Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) priredio je Sajam obrazovanja pod nazivom "Dobro je učiti".

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja koja na temelju izravnog obraćanja građanima potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja pa je stoga i glavni cilj sajma, koji je tijekom današnjeg poslijepodneva zainteresirao Brođane i izazvao popriličnu gužvu u Starčevićevoj ulici, bio informirati učenike, nezaposlene i osobe svih životnih dobi o mogućnostima formalnog i neformalnog obrazovanja u gradu Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji.

- Sajam smo organizirali prvi put, a ustanove, fakulteti, učilišta i srednje škole, koje su se na sajmu danas predstavile Brođanima, ponudili su brojne zanimljive obrazovne programe za odrasle, poput prekvalifikacija ili doškolovavanja. Izlagači su se na informativnim štandovima predstavljali na način za koji su smatrali da će njime najbolje predstaviti svoju ustanovu i obrazovne programe koje budućim polaznicima nude. Najčešće su to pisani materijali, prospekti i brošure, no tu su bili profesori i učenici s kojima su zainteresirani mogli porazgovarati o svim detaljima i mogućnostima te na taj način lakše doći do traženog odgovora i konačne odluke o izboru obrazovne ustanove – istaknula je Gordana Alfeldi, stručna savjetnica u slavonskobrodskom Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri.

>> Program za cjeloživotno učenje Europske unije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije