Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekivano

Sezonski poslovi doveli do stagnacije nezaposlenosti na istoku Hrvatske

Nezaposleni
Davor Puklavec/PIXSELL
22.04.2014.
u 13:51

Prema službenim podacima HZZ-a krajem ožujka je u najistočnijoj hrvatskoj županiji bilo evidentirano 23.352 nezaposlenih osoba što je u odnosu na mjesec dana ranije manje za 1,8 posto

Kako se i očekivalo početak sezonskih poslova kao i početak sezone na Jadranskom moru tijekom ožujka je dovelo do smanjivanja broja nezaposlenih na području Vukovarsko – srijemske županije.

Prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem ožujka je u najistočnijoj hrvatskoj županiji bilo evidentirano 23.352 nezaposlenih osoba što je u odnosu na mjesec dana ranije manje za 1,8 posto. Ipak, u odnosu na isti period prošle godine nezaposlenost je i dalje veća i to za 3,8 posto. Ukupna brojka nezaposlenih osoba je očekivano smanjena i na području Područne službe Vukovar.

Statistika HZZ-e kaže da je krajem ožujka na tom području evidentirano 6641 nezaposlena osoba što je za jedan posto manje nego prethodni mjesec ali opet i više za 6,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. U samome gradu Vukovaru i tijekom ožujka je broj nezaposlenih dodatno povećan. Zadnjeg dana mjeseca ožujka broj nezaposlenih Vukovaraca dosegao je brojku od 3286 nezaposlenih osoba što je za 0,2 posto više nego prethodni mjesec i 7,8 posto više nego u ožujku prošle godine.

>>Čak 81 posto ispitanika tražit će sezonski posao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije