Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali bez svega

Šesteročlana obitelj iz Gunje živi u jednoj prostoriji

gunja
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/3
24.11.2014.
u 14:22

U međuvremenu Bećir je sa sinovima, ali i uz veliku pomoć prijatelja angažiranih u javnim radovima na području Gunje, osposobio jednu dvorišnu prostoriju gdje će do daljnjega provoditi dane

Obitelj Bećira Ogrića iz Gunje jedna je od onih tihih radišnih obitelji koje samo pokazuju koliko je ljudima potrebno zapravo malo pa da budu sretni i zadovoljni. Ova šesteročlana obitelj je u svibanjskim poplavama ostala bez svega što su godinama stjecali i stvarali. Oštećenja na obiteljskoj kući bila su tolika pa je ona šest mjeseci kasnije srušena. Prema planovima gradit će se nova, iz temelja, ali je još neizvjesno kada će kuća biti i useljiva.

U međuvremenu Bećir je sa sinovima, ali i uz veliku pomoć prijatelja angažiranih u javnim radovima na području Gunje, osposobio jednu dvorišnu prostoriju gdje će do daljnjega provoditi dane. Njih šestero sada živi u prostoriji od 18 kvadrata.

Dobro je. Toplo je, a najbitnije je da smo u svome. Uskoro će i obnova pa ćemo se useliti u novu kuću. Nadam se da ćemo sljedeću zimu dočekati u obnovljenoj i sređenoj kući. Ovu ćemo već nekako izgurati svi zajedno, kaže Bećir dok nam pokazuje skromno namještenu prostoriju. Ista je do poplave služila kao šupa ali su je u nekoliko dana članovi obitelji Ogrić, i prijatelji iz javnih radova, sredili i osposobili. Njena unutrašnjost sada je oličena, postavljene su u pločice, a na podu je laminat. Postavljena je i nova stolarija koju je obitelj kupila od pomoći koju su dobili od Crvenoga križa. Od namještaja su unutra krevet, stol, hladnjak, radio i televizor. Više i ne stane u prostoriji te površine, a niti nemaju. Bećir kaže kako nije uzimao nikakvu pomoć jer je ne bi imao gdje staviti na suho i sigurno. – Rekli su da će država obnoviti i opremiti kuću. Mi se nadamo tome jer drugog izbora nemamo. Ne tražimo ništa posebno nego samo da bude suho, toplo i da se ima gdje leći i sjesti, kaže Bećir. U sređenoj dvorišnoj zgradi nema vode, a električna energija je uvedena uz pomoć načelnika općine Hrvoja Lucića. Nemaju niti toalet pa su zamolili djelatnike, koji su rušili kuću, da im ostave stari poljski wc kako bi ga mogli koristiti.

– Hvala svima koji su nam na bilo koji način pomogli. Sada se nadamo brzim radovima. Činjenica je da ide sve to malo sporo ali nismo nezadovoljni. Ogromne su štete ovdje zabilježene i drugačije nije niti moglo biti. Sve će to biti dobro. Treba nam samo malo vremena i nešto više strpljena, zaključio je Ogrić.

>> Donacija za opremanje kontejnerske ambulante u Gunji

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
14:43 24.11.2014.

Onaj tko ovo čita jako će se sažaliti na Bećka i njegovu obitelj. Ali, pria ima i drugu stranu, a to je da cijeli život žive na račun države, nikada nisu radili, samo su čekali poštara Stanislava da donese socijalu. I da, stara kuća je više sličila nečijoj boljoj staji.Protrajbali su sve što su imali, a sad država obnavlja kuću, nikada i nije imao kupaonicu. Poplava dobro došla, tja!

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
15:15 24.11.2014.

pitam se samo kako ih novinari pronađu!? Zašto malo ne krenu na drugu stranu sela, tzv. šokački kraj gdje ljudi se ne naslikavaju nego rade i ćute. A oni, mislim na Bećka i njemu slične od pomoći koju su dobilili pokupovali novije aute, kombije i švercaju s onu stranu Save. Puj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije