Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

SDP staje u obranu HDSSB-a: Goran Bošnjak daje podršku Slavici Jelenić

Gradsko vijeće Vukovar
Branimir Bradarić
21.07.2014.
u 14:17

Osvrnuo se i na izjave članova HDZ-a koji su poslije sjednice rekli da su očekivali da će ostali vijećnici podržati njihove prijedloge

Članovi SDP-a odbacuju bilo kakvu odgovornost radi toga što Gradsko vijeće Vukovara nije konstituirano u prvom pokušaju.

SDP je izašao sa svojim stavovima i glasovanjem pokazao da želimo da dođe do formiranja vijeća. Uostalom podržali smo formiranje mandatne i komisije za izbor i imenovanja jer da nismo već tada bi bila prekinuta sjednica, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

Osvrnuo se i na izjave članova HDZ-a koji su poslije sjednice rekli da su očekivali da će ostali vijećnici podržati njihove prijedloge.

- Ne znam na temelju čega su to očekivali. Ako su uistinu htjeli konstituirati Gradsko vijeće mogli su glasati i za SDP-ov prijedlog za predsjednika Gradskog vijeća. Isto tako ako se prisjetimo kako se HDZ ponašao kada je imao manji broj vijećnika vidjeli smo da su pronalazili načina da ipak imaju predsjednika vijeća ili većinu. To su uspijevali kroz koaliciju sa SDSS-om ili pak da netko odjednom počne dizati ruku za nihove prijedloge. Najbolji primjer je bivši predsjednik SDP-a Željko Pinjuh, rekao je Bonjak dodajući da će SDP i dalje u radu biti konstruktivan i podržavati sve ono što je dobro za grad. Na današnjoj konferenciji za novinare Bošnjak je i stao u obranu vijećnice HDSSB-a Slavice Jelenić koja se nije pojavila na sjednici vijeća prošloga tjedna.

- Politički je korektno da se ona kao jedna od 21 prilikom prvog pokušaja konstituiranja nije željela opredijeliti i biti prevaga jednoj ili drugo strani, bez obzira kako će se opredijeliti prilikom slijedećeg pokušaja konstituiranja. Napadi na Slavicu Jelinić su neprimjereni, rekao je Bošnjak.

>> Hrvatska zora osuđuje nedolazak Slavice Jelinić (HDSSB) 

>> Vukovarski politički cirkus se nastavlja: Propao 1. pokušaj konstituiranja gradskog vijeća

Komentara 6

Avatar Katrin
Katrin
20:24 21.07.2014.

A sad najbolje da svi odbacite odgovornost. Kao mogli su glasati za naš prijedlog... pa mogli ste i vi za njihov. Kakav je ovo vrtić?? Bonjak najjači si podržao si Mandatnu komisiju jer je HDZ predložio Buljana kao člana... kakoako da ne... reko si podržat cu priijedlog ali da se jedan vaš doda i šta smilovani su ti se i podržali taj prijedlog.. ionako se znalo da se bez slavice nece konstatuirati vijeće i mogli su i oni odmah odbiti. Jooooj kakvo prebacivanje loptice pa strašno... i ti i Bradarić i Leko i Sabo ste očito na istim drogama čija je posljedica gubljenje dodira s realnosti. Da vam je u interes građana na prvom mjestu podvili bi rep i izglasali predsjednika sve ostalo su izlike i demagogija.

Avatar Becarina
Becarina
14:33 24.07.2014.

HDSSB je proslost , "savez u rasulu , ovo u Vukovaru bilo je ocekivano .

VE
vedran80
21:17 21.07.2014.

Goran Bošnjak. "Osvrnuo se i na izjave članova HDZ-a koji su poslije sjednice rekli da su očekivali da će ostali vijećnici podržati njihove prijedloge. - Ne znam na temelju čega su to očekivali." Čovijek ne zna na temelju čega suga su očekivali da će Igror Gavrić biti predsjednik gradskog vijeća. Pa na temelju izbora g. Bošnjak. Ako ne znate evo podsjetnik: Koalicija HDZ/HSP AS 10 ČLANOVA SDP 5 ČLANOVA SDSS 5 ČLANOVA HDSSB 1 ČLAN Pametnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije