Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična pojava

Sava u Brodu tamna i smeđa, građani i ekolozi zabrinuti

sava
Foto: Vedran Balen
1/3
30.09.2014.
u 14:36

Nema dvojbe kako je riječ o posljedici djelovanja kemijskih otapala

Brođani koji su u posljednja dva dana šetali riječnim kejom u Slavonskom Brodu te riječni splavari ostali su iznenađeni neobičnom i dosad nezabilježenom pojavom. Neima, Sava je uz lijevu, hrvatsku obalu u Slavonskom Brodu neočekivano poprimila posve tamnu, smeđu boju. Ekolozi su zabrinuti i sumnjaju da bi uzrok mogle biti kemikalije iz neke tvornice u gornjem toku rijeke. - Ova smeđa boja nije nastala od truljenja algi.

Nema dvojbe kako je riječ o posljedici djelovanja kemijskih otapala. Očekujemo od odgovornih da da hitno istraže slučaj i obavijeste nas o čemu se radi – rekao je Branko Skoković, tajnik Brodske ekološke udruge Zemlja. U Hrvatskim vodama kažu kako su upoznati sa slučajem te kako su odmah po uočavanju neobične pojave obišli teren nekoliko nekoliko desetaka kilometara uzvodno i nizvodno od Broda. - Obavili smo uzorkovanje vode i naslućujemo o čemu je riječ, ali ne možemo davati konkretnije informacije dok ne bude završena analiza – poručili su iz brodske ispostave Hrvatskih voda.

>> Sava kod Županje i Gunje polako raste, ali se ne očekuju problemi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije