Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDAO VLAST

Sabo više nije gradonačelnik: Grad predajem sa 5,8 milijuna kuna u plusu

Željko Sabo i Damir Grizelj
Foto: Branimir Bradarić
1/4
15.04.2014.
u 11:36

Sabo je rekao kako grad predaje s pozitivnim saldom na računu, za što jamči

Željko Sabo danas je i službeno predao vlast u gradu Vukovaru Damiru Grizelju, kojega je Vlada RH imenovala za povjerenika za grad Vukovar jer nije donesen gradski proračun. U nazočnosti pročelnika te direktora i ravnatelja gradskih tvrtki i ustanova Sabo je povjereniku predao izvješće o obavljenim poslovima iz nadležnosti gradonačelnika. Predajući izvješće, Sabo je rekao kako se ono odnosi na poslovanje grada do 15. travnja, da je grad Vukovar poslovao pozitivno te da se na računu nalazi 5,8 milijuna kuna.

– Mogu garantirati da je to tako kako piše, za razliku od trenutka kada sam ja 2009. godine preuzimao grad i kada je rečeno da grad posluje pozitivno, a mjesec dana poslije ustanovljen je dug od 33 milijuna kuna. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazi RH, županije, gradovi i općine mogu reći da sam ponosan na taj rezultat, u čemu sam uspio sa svojim suradnicima. Stvorili smo preduvjete za daljnji rad i funkcioniranje svih projekata – rekao je Sabo.

Uz financijsko izvješće Sabo je Grizelju predao i dokumentaciju nazvanu Projekt Vukovar, a u kojoj se, kako je rekao, nalaze svi gradski projekti za sljedećih pet godina. Zamoljen od strane novinara da prokomentira svoju moguću kandidaturu kao neovisnog kandidata za gradonačelnika Vukovara, Sabo je samo kratko rekao kako svima čestita Uskrs. Poslije je na balkonu svoga ureda zahvalio Vladi RH na tome što je uvijek davala potporu gradu Vukovaru. Potom je zamolio novinare da napuste njegov ured kako bi on mogao s Grizeljem, koji je jučer i službeno preuzeo izvršnu i zakonodavnu vlast u Vukovaru, proći kroz predano izvješće.

Grizelj je najavio da će mu u radu prioritet biti redovito funkcioniranje grada i gradskih tvrtki, a sve u interesu građana i pravnih osoba. Dodao je i da će se do izbora nove vlasti poslovanje obavljati na osnovi proračuna iz 2013. godine, kao i da sva socijalna davanja, poput stipendija, besplatnog gradskog prijevoza za neke skupine građana i sličnog ostaju i dalje na snazi.

>> Povjerenik za Vukovar posjetio upravu

Komentara 24

AF
afrika
12:46 15.04.2014.

E sad pitanje: Kako može jedan proračun grada koji ne proizvodi ništa, nema industriju, ljudi na pragu siromaštva biti plusu? Odakle se napunio proračun?

BA
balic
12:14 15.04.2014.

Ostavlja grad u plusu a od premijera trazi 2 000 000 miliuna kuna za tretman komaraca.. a onda bi opet pozivao gradjane ko i neke godine da doniraju novac za tretman.

GO
Gomila
12:04 15.04.2014.

ovega ni bog nevoli razdijelo narod u Vukovaru njega bog mora kazniti takvi na netrebaju neka se seli u srbiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije