Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječani najavili tužbu:

Rekli su da će deponij sanirati, a sada ga žele proširiti. Nećemo dati!

15.01.2014., Osijek - Radovi na sanaciji divljih deponija i raslinja na prostoru omedjenom ulicama Hrv. Republike, Zupanijskom i Gundulicevom (iza bivceg Litokartona) u kojima sudjeluju djelatnici UNIKOM-ovih RJ Zelenilo i Cistoca.
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
31.07.2014.
u 07:43

Stanovnici u Raškoj ulici ogorčeni su jer zbog smrada s Lončarice, kažu, ne smiju otvoriti prozore, a vjetar im u dvorišta donosi otpad

Stanari Raške ulice u Osijeku prosvjedom su najavili podizanje tužbe protiv Ministarstva zaštite okoliša kako bi zaustavili proširivanje odlagališta Lončarica, što se, kako tvrde, pokušava provesti pod nazivom "sanacija deponija". Mještani su ogorčeni jer im je smrad s odlagališta postao svakodnevica. Prozore kuća ne smiju otvoriti, a i vjetar im u dvorišta često donosi otpad.

– Ovo se događa samo nekoliko kilometara od centra. Zato mi i nije jasno zašto se svi oglušuju na problem. Sutra bih se odselio odavde kada bih kuću, u kojoj živim 50 godina, mogao prodati – rekao je Ivan Gvajdek. Okupljeni građani poručili su političarima da se zakoni moraju poštovati i da im je cilj problem riješiti i odlagalište sanirati, a nipošto ga dalje širiti.

– Nismo imali izbora nego podići tužbu. Pozivamo se na činjenicu da se ide u zahvate na udaljenosti manjoj od 500 metara od prvih kuća – rekla je Ivanka Jager. Dodaje da su još 2011. dobili obećanje iz gradske uprave da se odlagalište neće širiti, a sada govore da će se ono ipak širiti, i to za 3,5 hektara. Građani napominju da je 2012. utvrđeno da je odlagalište izvan gabarita građevinske dozvole.

– Sugrađanima smo pojasnili o čemu je riječi te da se sanacija odlagališta odvija po planskoj dokumentaciji. Ne radi se ništa izvan prostornoga plana. Dogovorili smo i da o svemu opet razgovaramo, odnosno svaki mjesec – rekao je Denis Ambruš, dogradonačelnik Osijeka, koji je jučer održao sastanak s predstavnicima stanara. Osijek ima četiri odlagališta, dodao je, 20-ak godina nije bilo sanacije, a sanacija odlagališta Filipovica primjer je kako će se raditi.

>> Još se ne zna kad će krenuti odlagalište otpada kod Starih Jankovaca

Komentara 1

OB
Objektivno...
10:31 31.07.2014.

Nitko neće smeće pod prozorom... pa ni političari. Iako najlošiji kad tad završe u politici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije