Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žena ženi:

Putem Facebooka osigurale paketiće za mališane iz Vukovara

Foto: Branimir Bradarić
1/8
21.12.2014.
u 14:48

– I ovaj put smo sa akcijom krenuli spontano i unatoč kratkom vremenskom roku od samo šest dana uspjeli smo za sve mališane osigurati po paketić

Akcija je trajala svega šest radnih dana ali su članice facebook grupe Žena ženi“ uspjele na lica malenih Vukovaraca, koji su nalaze na popisu Udruge Duga i njihove Socijalne samoposluge, izmamiti osmjehe. Danas je u dvorištu samoposluge, a povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, upriličena podjela dječjih paketića.

– I ovaj put smo sa akcijom krenuli spontano i unatoč kratkom vremenskom roku od samo šest dana uspjeli smo za sve mališane osigurati po paketić. Zadovoljni smo jer su neki od njih po prvih put dobili paketić. Osigurali smo i fijaker sa konjima kao i djeda božićnjaka. Njihovi osmjesi i zadovoljni pogledi su nam najveća nagrada, rekla je jedna od inicijatorica facebook grupe Žena ženi Lilijana Radobuljac. Paketići za djecu, korisnike socijalne samoposluge, bili su podijeljeni za dječake i djevojčice ali i po uzrastu. Volonteri Socijalne samoposluge dali su si dodatnoga truda pa je svako dijete dobilo paketić sa imenom i prezimenom. Uz to dobivali su i paketić sa slatkišima, svježe jabuke i po igračku.

– Zadovoljni smo jer ovoj djeci i njihovim obiteljima treba svakako pomoći. Trenutno imamo na popisu 506 obitelji iz Vukovara i okolice i više od 300 mališana. Svi oni barem jednom mjesečno dolaze kod nas po paket hrane kako bi mogli preživjeti, rekla je predsjednica udruge Duga Irena Rajšić. Inače, i ovaj put cilj sudionica akcije bio je pomoći ljudima u nevolji, ali ovaj put djeci, i omogućiti im što sretniji i radosniji Božić i Novu Godinu. U nju su se uključile brojne žene iz cijele Hrvatske ali i inozemstva pa su na današnju podjelu pristigli paketići i iz Njemačke, Austrije i Italije. Akciju su pomogli i korisnici Dječjeg doma Klasje iz Osijeka, Gradska knjižnica Vukovara, Ivica Novak iz Iloka… Facebook grupa Žena ženi pokrenuta je u vrijeme poplava u županjskoj Posavini. Tada je došlo do ideje, koja je ubrzo i realizirana, da žene iz Hrvatske i inozemstva daruju ženama u poplavljenim područjima paketiće. Grupa Žena ženi trenutno okuplja preko 30.000 žena iz Hrvatske i inozemstva. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije