Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

Puni se 500 butelja vina za Aurea fest

aurea festival
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/3
23.08.2014.
u 16:12

Glavni enolog kutjevačkog podruma Ivan Marinclin upoznao je čelništvo festivala i predstavnike medija sa ova dva vina istakavši da je riječ o odabranim sortama, a graševina je ubrana na tri najbolja lokaliteta u njihovom vinogorju

Čak 500 butelja vrhunske graševine roda 2013. godine, te još 150 butelja kupaže crnog vina „Maximo“ nosit će etiketu ovogodišnjeg  Festivala svih festivala nazvanog „Aurea fest“ koji se održava u Požegi od 1. do 7. rujna. Na prigodan način počelo je punjenje tog vina u vinariji d.d. „Kutjevo“, koje je glavni sponzor festivala.

- Naš kraj je poznat po vinu, d.d. „Kutjevo“ se uključilo dajući potporu festivalu, kojemu smo dali novo lice i iskorak u jubilarnoj 45. godini od održavanja prvog požeškog festivala - rekao je direktor „Aurea festa“  Veljko Valentin Škorvaga na početku punjenja festivalskog vina čemu su nazočili čelnici grada Požege i Požeško-slavonske županije uz veselu svirku požeških  tamburaša „Zlatna dolina“. Dodao je da čelništvo festivala želi iskoristiti sve potencijale ovog kraja kako bi se omogućio razvojni pomak.

- Zadovoljstvo je biti dijelom ovako velike priredbi i događanja koja slijede što možemo zahvaliti ljudima koji su dali mnogo truda u organizaciji svega toga – kazao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović uz kojega su bili njegovi zamjenici Mario Pilon i Darko Puljašić.

Glavni enolog kutjevačkog podruma Ivan Marinclin upoznao je čelništvo festivala i predstavnike medija sa ova dva vina istakavši da je riječ o odabranim sortama, a graševina je ubrana na tri najbolja lokaliteta u njihovom vinogorju.

- Spoj vina i pjesme oduvijek karakterizira ovaj kraj, pa smo se uključuili u ovu priredbu dajući potporu jer je to prepoznatljivo na širim prostorima- istakao je predsjednik uprave d.d. „Kutjeva“ Mladen Itrak, a direkltorica Turističke zajednice grada Požege Silvija Podoljak je dodala da je u organizaciju „Aurea festa“ uključen veliki broj ljudi jer se radi o najvećoj priredbi u Požeško-slavonskoj županiji.  

>> 'Golden Valley' će povezati proizvode Požeške kotline sa svijetom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije