Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽEGA

Prvi puta u jednom danu zaređeno sedam đakona

đakoni
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/5
27.09.2014.
u 23:39

Ređenju je prethodilo molitveno bdijenje koje su organizirali mladi predvođeni katedralnim župnim vikarom vlč. Marijom Večerićem

Prigodom obilježavanja 17. obljetnice Požeške biskupije na svečanom euharistijskom slavlju u katedrali Sv. Terezije Avilske u Požegi, koje je predvodio požeški biskup dr. Antun Škvorčević, sveti red đakonata primili su Marko Čubelić iz župe Suhopolje, Roko Ivanović iz župe Đulovac, Krunoslav Juraković iz župe Zapolje, Oliver Kranjčić iz župe Uljanik, Ljubiša Krmar iz župe Staro Petrovo Selo, Robert Kupčak iz župe Stari Gradac i Krunoslav Siroglavić iz župe Oriovac. To je prvi puta u ovoj biskupiji da je u jednom danu zaređeno toliko đakona.

Ređenju je prethodilo molitveno bdijenje koje su organizirali mladi predvođeni katedralnim župnim vikarom vlč. Marijom Večerićem.

Svečanosti su nazočili brojni župljani iz sedam župa koji su svojim dolaskom došli iskazati poštovanje novoređenicima koji su članovi njihove župne zajednice, a još su nazočili gotovo svi svećenici iz Požeške biskupije, zatim vjeroučitelji, te voditelji i članovi povjerenstava, vijeća i crkvenih udruga.

Veliki je to dan za Požešku crkvu koja je obogaćena duhovnim zvanjima kojih je potrebno sve više u današnjim prilikama zbog brojnih poteškoća kroz koje prolaze mnoge obitelji i pojedinci.

>> Požeška biskupija uručila 57 stipendija za učenike i studente

Komentara 2

VI
virkom
07:32 28.09.2014.

Ma svaka njima čast, ali kad samo pomislim na svu onu silovanu i zlostavljanu djecu, pa na skandale oko pranja novca i droge... Jednostavno, ne mogu ih ni izbliza pogledati, a kamoli ući u crkvu. Njihova interpretacija vjere u Boga, pokornosti i poslušnosti za mene je izgubila svaku vjerodostojnost. Žalosno... :-(

MA
majusko
10:14 28.09.2014.

Treba im napraviti psihilosku provjeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije