Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarsko-srijemska županija

Prosječna plaća 35 posto niža nego u Zagrebu

nagrade najboljim tvrtkama u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Foto: Branimir Bradarić
1/3
16.12.2014.
u 14:30

Uručene nagrade najboljim tvrtkama u Vukovarsko - srijemskoj županiji

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Vukovar danas su dodijeljena priznanja tvrtkama za poslovanje u 2013. godini. Pri odabiru najbolji vodilo se računa o 18 parametara pa je tako priznanje za najbolju veliku tvrtku dobilo Prvo plinarsko društvo (PPD) iz Vukovara. U kategoriji srednjih tvrtki priznanje je dobio Vinkoprom (Vinkovci), a u kategoriji malih tvrtka Šišarka (Županja).

– PPD je vodeća tvrtka na tržištu prirodnoga plina i treba znati da smo prva tvrtka iz Hrvatske koja je počela uvoziti plin. Svi ovi rezultati su zapravo rezultat našeg dugogodišnjeg učenja i rada. PPD je prvi po uvozu plina, a drugi po veličini od opskrbljivača u Hrvatskoj. O našim rezultatima puno govore i brojke pa tako od godišnje potrošnje prirodnog plina u Hrvatskoj od 2,3 milijarde kubika PPD uveze 700 milijuna kubika, rekla je članica Uprave tvrtke Antonija Glavaš.

I ovom prilikom predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković ukazala je teško stanje u gospodarstvu na području Vukovarsko – srijemske županije. Prema službenim podacima HGK u najistočnijoj hrvatskoj županiji u prošloj godini djelovalo je ukupno 1511 tvrtki koje su zapošljavale 16.500 zaposlenih. Od toga broja njih 990 poslovalo je pozitivno i sa ukupnom dobiti od 300 milijuna kuna. Međutim, u isto vrijeme 520 tvrtki poslovalo je u prošloj godini negativno i one su zabilježile gubitke od 386 milijuna kuna.

U prošloj godini 19 tvrtki zabilježilo je ulagana u visini od 386 milijuna kuna.

– Kada se govori o gospodarstvu u našoj županiji ja to uvijek volim reći i kroz prosječne plaće. Tako je u gospodarstvu, u prošloj godini, u našoj županiji prosječna neto plaća iznosila 3600 kuna. U isto vrijeme ona je na razini Hrvatske bila za 24 posto viša, odnosno, iznosila je 4770 kuna dok je u Zagrebu bila još veća. Tamo je prosječna plaća u gospodarstvu, u isto to vrijeme, iznosila 5.550 kuna ili 35 posto više nego od prosjeka u Vukovarsko – srijemskoj županiji, istaknula je Ivanković. Uz dodjelu priznanja najboljima danas je obilježeno i 20 godina djelovanja HGK. Tim povodom tvrtkama koje djeluju 50 godina dodijeljene su i prigodne plakete. Dobili su ih: Šukara Mont (Trpinja), Komunalac (Županja), Veterinarska stanica (Vinkovci), Vinka (Vinkovci), Vodomaterijal (Vukovar), Razvitak (Ilok) i Polet (Vinkovci).  

Komentara 1

VV
Vrazje Vjestice
08:44 17.12.2014.

prosječna plaća, što je to? zbroj SVIH plaća pa podijeljen brojem stanovnika? ha ha, koja prevara. jedini koliko toliko vjerodostojan podatak mogla bi biti prosječna plaća po sektorima i po zanimanjima. čisto za usporedbu - koliko pilota živi u slavoniji, a koliko u zagrebu? ili koliko bankara,odvjetnika,liječnika? koliko političara živi i radi u slavoniji,a koliko u zagrebu? i kako se može u prosjek trpati plaća odvjetnika i plaća čistačice? usporedite plaću konobara u slavoniji i plaću konobara u zagrebu, usporedite plaću JEDNAKIH zanimanja tamo i ovdje, a ne ukupnu masu plaća, jer to je čista prevara i izvlačenje zaključaka na osnovi krivih podataka. tom iskrivljenom logikom možemo reći i ovo: na aerodromu zagreb prosječna plaća veća je 50% nego u firmi xyz iz zagreba, za proizvodnju wc papira...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije