Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požeška vojarna

Na svečanosti prisegnula 374 dragovoljna ročnika

prisega požega
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/4
23.08.2014.
u 16:04

Najboljima će biti ponuđeni profesionalni ugovori za rad u HV, a za vrijeme temeljne obuke oni dobivaju novčanu naknadu.

Pripadnici 13. naraštaja  dragovoljnih ročnika u Središtu za temeljnu obuku Hrvatske vojske u Požegi dali su svečanu prisegu. Riječ je o 374 ročnika iz cijele zemlje od kojih je 37 žena, a nakon dijela temeljne obuke od  mjesec dana u Požegi nastavljaju obuku na vojnom poligonu Gašinci pokraj Đakova. Najboljima će biti ponuđeni profesionalni ugovori za rad u HV, a za vrijeme temeljne obuke oni dobivaju novčanu naknadu.

- Prisega je vaša riječ i obećanje da ćete štiti RH i demokratski poredak - naglasio je u čestitci ročnicima izaslanik ministra obrane i načelnika Glavnog stožera oružanih snaga brigadni general Mladen Fuzul i dodao da će oni u slučaju potrebe spriječiti svaku  ugrozu uključujući prirodne nepogode kao što je to bilo tijekom poplava ovog proljeća.

Prisezi su nazočili brojna rodbina i prijatelji ročnika, požeško-slavonski  župan Alojz Tomašević, gradonačelnik požege Vedran Neferović, te predstavnici udruga iz Domovinskog rata, policije, vjerskog i javnog života. Gosti su razgledali taktičko-tehnički zbor u krugu požeške vojarne gdje su se upoznali s naoružanjem i opremom, a nastupili su Orkestar oružanih snaga RH, te pripadnici Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“ iz Požege.

>> Svečana prisega dragovoljnih ročnika u Požegi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije