Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarni koncert

Prikupljeno 26.000 kuna za asistente u nastavi

massimo
Marko Mrkonjic/PIXSELL
16.12.2013.
u 11:59

Trenutno u Vukovaru ima deset asistenata u nastavi podijeljenih u sedam osnovnih škola i u jednom vrtiću

Proteklog vikenda u Vukovaru je održan humanitarni koncert, pod sloganom 'Uz dobre ljude, ja mogu', na kojem su nastupili Massimo & band, a od kojega je
sav prihod prikupljen od ulaznica i sponzora namijenjen realizaciji projekta Asistent u nastavi. Prema podacima iz vukovarske gradske uprave od koncerta je prikupljeno oko 26.000 kuna. Radi se o projektu koji je pokrenut prije nekoliko godina, a kroz koji se djeci s teškoćama osiguravaju asistenti koji im pomažu u školi, sa zadaćom, učenjem i slično.

Trenutno u Vukovaru ima deset asistenata u nastavi podijeljenih u sedam osnovnih škola i u jednom vrtiću. Za njihov rad, koji se financira najvećim dijelom od donacija, neophodno je godišnje izdvojiti više od pola milijuna kuna. Dosadašnja iskustva iz Vukovara pokazuju kako su djeca kojoj su dodijeljeni asistenti zabilježili veliki napredak u školi, učenju i svladavanju nastavnog gradiva.

Zahvaljujući Massimu & bandu vukovarski gradonačelnik Željko Sabo nije skrivao zadovoljstvo odazivom publike.

Podsjetio je i da je akcija za asistente u nastavi pokrenuta prije nekoliko godina, ali i da rijetko koji grad u Hrvatskoj financira asistente dok ih je u Vukovaru deset. Dodao je i da je prvi koncert za asistente u nastavi bio onaj za djevojčicu Anu koja pjeva u Vukovarskim golubićima koja je i dobila prvog asistenta. Na prva dva koncerta, organizirana u sklopu ove akcije, nastupili su Kaliopi & Karamazov te svjetski poznati Stefan Milenković.

>> Glazbena škola Požege pomogla Ligu za rak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije