Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sufinancirala eu

Prezentirani rezultati projekta 'Svako učenje se računa'

Svako učenje se računa
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
30.09.2014.
u 19:21

Odziv nezaposlenih osoba bio je izuzetno velik, pa smo u toku projekta odlučili proširiti kvote za educiranje, kazao je na današnjoj završnoj konferenciji prof. dr. Ivica Kladarić

Povećanje konkurentnosti nezaposlenih na tržištu rada i produktivnosti zaposlenih na sadašnjim radnim mjestima, kroz osnaživanje kapaciteta i mogućnosti sektora obrazovanja odraslih u Brodsko-posavskoj županiji, glavni su ciljevi projekta "Every Learning Counts! + Svako učenje se računa!"

Rezultate tog projekta, vrijednog nešto više od 190 tisuća eura čiju je realizaciju u najvećem dijelu sufinancirala Europska unija, na završnoj konferenciji predstavili su njegovi nositelji slavonskobrodski Strojarski fakultet i projektni partneri Ustanova za obrazovanje odraslih "Callidus" iz Zagreba, te tvrtka "Čepo" iz Slavonskog Broda. Taj značajan projekt rezultirao je poboljšanjem kapaciteta Strojarskog fakulteta kroz dva nastavna programa za obrazovanje odraslih i to "Operatera za toplinsku obradu" u ukupnom trajanju od 65 nastavnih sati i "Voditelja projekta" u trajanju od 60 sati. Prvi polaznici već su prošli kroz pilot program.

- Odziv nezaposlenih osoba bio je izuzetno velik, pa smo u toku projekta odlučili proširiti kvote za educiranje. Primjerice, tamo gdje je bilo zamišljeno po pojedinom programu deset ljudi mi smo povećali na 15. Svi su uspješno završili edukacije. Proveli smo prvu stepenicu, ovo je bio pilot program s određenom satnicom, no on još ne zadovoljava višu razinu. U nastavku, po završetku formalnog dijela projekta, nastavit ćemo i proširiti razinu projektnih ideja na 150 sati, te se nadamo da ćemo dobiti dopusnice koje će se tada moći upisati u e-knjižice, odnosno radne knjižice. Svi naši polaznici nakon završenog ciklusa edukacija, te stečenih znanja i vještina dobit će uvjerenje o završenoj obuci "Operater za toplinsku obradu" i "Voditelj projekta"- kazao je na današnjoj završnoj konferenciji prof. dr. Ivica Kladarić, voditelj projekta "Svako učenje se računa".

>>'Moramo svakom djetetu omogućiti da realizira svoj puni potencijal'

>>Otvoren Tjedan cjeloživotnog obrazovanja u Vukovaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije