Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upitan opstanak

Predstavnice Udruge Vukovarski leptirići ukazuju na teškoće u radu

lept
Branimir Bradarić
26.08.2014.
u 13:34

Želimo osvijestiti sve, pogotovo istok Hrvatske, da postoje i djeca s poteškoćama u razvoju, poručuju iz udruge.

Udruga Vukovarski leptirići, koja okuplja djecu sa teškoćama u razvoju, okuplja 70-ak djece ali je njen dalji opstanak pod velikim znakom pitanja. Rečeno je to na današnjem razgovoru predstavnika udruge sa gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom. Tijekom razgovora predstavnici udruge istaknuli su da se Udruga financira putem donacija i humanitarnih akcija te da očekuju neko sustavno rješenje i pomoć države, odnosno, nadležnih ministarstava koja nemaju sluha za ovu marginaliziranu skupinu.

- Tri godine pišemo dopise raznim institucijama, ali za sada bez konkretne potpore i podrške. Djeca nam nisu uključena u vrtić niti školu, a imaju pravo na to kao i svi ostali njihovi vršnjaci. Želimo osvijestiti sve, pogotovo istok Hrvatske, da postoje i djeca s poteškoćama u razvoju. Mi, roditelji, uložit ćemo sve svoje napore u bolje sutra svoje djece, istaknuli su predstavnice Vukovarskih leptirića.

One su gradonačelniku izrazile i težnju da se krene u ostvarenje projekta za poboljšanje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju, a što se, kao kažu, može postići isključivo kvalitetnom rehabilitacijom koja dovodi do lakšeg uključivanja djece u vrtiće i škole. Između ostaloga spomenuta je i potreba rješavanja prostora za rad udruge kao i da žele djeci pružiti kvalitetne i nove terapije koje se uvelike u svijetu primjenjuju dok su većini roditelja kod nas iz financijskih razloga nedostupne. Pomoći rad udruge Vukovarski leptirići može se uplatiti na račun Udruge: HYPO ALPE ADRIA BANK d.d., HR62 2500 0091 1013 6361 9.

>> U samo tri dana prikupili 100.000 kuna za udrugu 'Vukovarski leptirići'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije