Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

Predstavljena kreditna linija HBOR-a za projekte vodoopskrbe i odvodnje

voda
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
19.04.2014.
u 08:19

Prezentaciji je nazočilo 15-tak zainteresiranih iz jedinica regionalne i lokalne samouprave te komunalnih društava jer su ovi krediti njima i namijenjeni.

Josip Pavković, voditelj Odjela infrastrukture i zaštite okoliša HBOR-a, predstavio je u Vinkovcima mogućnosti kreditiranja projekata vodoopskrbe i odvodnje putem posebne kreditne linije HBOR-a. Prezentaciji je nazočilo 15-tak zainteresiranih iz jedinica regionalne i lokalne samouprave te
komunalnih društava jer su ovi krediti njima i namijenjeni.

- HBOR je s njemačkom razvojnom bankom KfW potpisao Sporazum o zajmu u ukupnom iznosu od približno 70 milijuna eura namijenjen poglavito projektima vodoopskrbe i odvodnje. Trenutno je u provedbi III faza s raspoloživim iznosom od 18 milijuna eura. Kamatna stopa je subvencionirana
od strane njemačke vlade i iznosi 3 posto godišnje, fiksno, a rok otplate je do 10 godina uz do 5 godina počeka. Moguće je financirati 100 posto predračunske vrijednosti investicije, a najniži iznos kredita je 400 000 eura. Osim povoljnih financijskih uvjeta, ova kreditna linija nudi i besplatnu savjetodavnu pomoć konzultanata u pripremi i provedbi projekata - pojasnio je Josip Pavković. 

>> EIB i HBOR potpisali ugovor o zajmu 400 milijuna eura

Komentara 1

K2
kritičar_2
19:58 20.04.2014.

Samo da se kredita ne dočepa Vinkovački vodovod i kanalizacija-izgradnja.Mogao bi se župan Galić naljutiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije