Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Pet plus

Predstavili projekt pomoći liječenim ovisnicima

Udruga Pet plus
Foto: Udruga Pet plus
1/4
20.12.2014.
u 22:08

Mira Davidović, predsjednica Udruge Pet plus kaže kako im je cilj zaposliti 10 bivših ovisnika u socijalno-uslužno-proizvodnoj zadruzi koja se bavi proizvodnjom drvenih proizvoda

Na prigodnom božićnom sajmu u Požegi Udruga Pet plus koja skrbi o bivšim ovisnicima o drogama, na svojem je štandu predstavila projekt «Golden Valley-Zlatna dolina», kojeg je voditeljica Andreja Radinger. Projektu je cilj pomoći liječenim ovisnicima da se integriraju u društvo i postanu njegovi korisni članovi. Sve to uz potporu Slavonsko-požeške županije i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Udruga Pet plus obučila je desetak liječenih ovisnika izrađivati originalne, autohtone suvenire od drveta koje su izložili na božićnome sajmu. Mira Davidović, predsjednica Udruge Pet plus kaže kako im je cilj zaposliti 10 bivših ovisnika u socijalno-uslužno-proizvodnoj zadruzi koja se bavi proizvodnjom drvenih proizvoda. Udruga inače kontinuirano provodi projekte u požeškoj županiji, između ostalih i prevenciju ovisnosti kod mladih koje su proveli u tri požeške osnovne škole.

U edukaciji liječenih ovisnika pomogla je talijanska obrazovna institucija Irecoop, specijalizirana za edukaciju,promociju i razvoj socijalnog- zadružnog poduzetništva s posebnim fokusom na ugrožene društvene skupine.

Kroz ovaj projekt nismo pružili samo benefite našim korisnicima, nego smo se povezali i s drugim institucijama, sa zatvorskim sustavom, Zavodom za javno zdravstvo, Probacijskim uredom i dr., te tako ponudili edukacije, prekvalifikacije i pomoć pri zapošljavanju, istaknuo je voditelj stambene zajednice Pet plus i koordinator projekta Golden Valley, Elvin Redžepović.

Gradonačelnik Požege Vedran Neferović posjetio je štand i rekao kako cijeni rad Udruge. Svidjeli su mu se proizvodi koje izrađuju štićenici Udruge, te kupio drveni grb grada Požege.

>> Udruga Pet Plus provodi program prevencije ovisnosti u školama u Zagrebu i Požegi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije