Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod utjecajem alkohola

Predrag Mišić razbio dvojezičnu ploču na zgradi policije?

Vukovar
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
30.01.2014.
u 12:23

Ovo je treći put da se postavljena dvojezična ploča razbija na zgradi policije.

Prema neslužbenim informacijama iz policije dvojezičnu ploču na zgradi PP Vukovar u srijedu, oko 19.45 sati, razbio je 48-godišnji Vukovarac Predrag Mišić. On je ploču razbio nekakvim metalnim predmetom poslije čega je odmah i priveden jer ga je pri tome vidio neki od policajaca.

– Osoba koja je razbila postavljenu dvojezičnu ploču je nakon zatjecanja na počinjenu kaznenog djela priveden u službene prostorije PP na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je kako je u alkoholiziranom stanju razbio dvojezičnu natpisnu ploču te je u zadržan u službenim prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U tijeku je nastavak kriminalističkog istraživanja, rekao je glasnogovornik PU Domagoj Džigumović dodajući da će poslije završene istrage protiv počinitelja biti podnesena kaznena prijava.

Ovo je treći put da se postavljena dvojezična ploča razbija na zgradi policije. Prvi put ploča u na zgradi PP razbi o je 2. rujna prošle godine Marijan Živković. Toga jutra su u Vukovaru bile postavljene prve dvojezične ploče koje su sitoga dana razbijene. Ploča na policiji bila je na udaru i 16. studenoga kada ju je kamenom oštetio Darko Pajčić koji je ubrzo, a poslije intervencije policajca S.S., pao i zadobio teške tjelesne ozljede.

Postavljena ploča na zgradi policije nekoliko tjedana je bila i pod stalnim nadzorom policije. Od posjete premijera Zorana Milanovića Vukovaru, kada se sastao sa članovima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, postavljene dvojezične ploče nitko ne osigurava. Od tada je zabilježeno nekoliko slučajeva njihovog skidanja ili oštećenja. Inače, trenutno je na području Vukovara na državnim institucijama postavljeno 15-ak dvojezičnih ploča.

>>U Vukovaru osvanuli grafiti 'U', 'ZDS' i 'Za dom spremni'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije