Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB za razvoj Vukovara

Predlažu izgradnju hladnjače za čuvanje voća i povrća

Slavica Jelinić
Branimir Bradarić
01.10.2014.
u 15:50

-Nezaposlenost je najveći i najvažniji problem u Vukovaru, a pogotovo nezaposlenost mladih, navodi se u priopćenju predsjednice vukovarske podružnice HDSSB-a Slavice Jelinić.

-Nezaposlenost je najveći i najvažniji problem u Vukovaru, a pogotovo nezaposlenost mladih. I zato je krajnje vrijeme da se okrenemo gospodarstvu, projektima i inicijativama koje mogu zaposliti Vukovarce bez obzira kojoj narodnosti investitor pripadao, navodi se u priopćenju predsjednice vukovarske podružnice HDSSB-a Slavice Jelinić.

Prema njenim riječima svakoga Vukovarca nametnute tenzije oko ćirilice i dvojezičnosti čine tužnim i nesretnim jer podsjećaju na svu patnju, bol, ponižavanje, gubitke, progonstvo, povratak, suočavanje…

- Ali uz sve to nabrojano ćirilica, kao političko sredstvo, te brojne udruge (koje bi se u cilju smanjenja izdvajanja sredstava iz gradskog proračuna trebale objediniti te zajednički promicati određene vrijednosti u interesu građana Vukovara) odvraćaju i naše građane od mnogo važnijih i težih problema u vukovarskoj zbilji. A to je nezaposlenost !!, navodi Jelinić.

Podsjeća i da u Vukovaru postoji opremljena Gospodarska zona, da je u izgradnji poduzetnički inkubator kao i da je poduzetnicima i obrtnicima grad ponudio financijsku pomoć kako bi pokrenuli svoje poslovanje i kako bi prebrodili poteškoće u kojima se nalaze. I pored učinjenoga Jelinić kaže da uspješnost gospodarskog razvoja Grada ovisi o inicijativama vodećih ljudi Grada i njihovom osjećaju za biznis u svakom pokretu i svakoj odluci.

- Prvi korak koji gradonačelnik Vukovara sa svojim suradnicima pa i gradskim vijećnicima, treba pod hitno napraviti je javno pozvati predsjednika HGK Luku Burilovića, ekonomske stručnjake te gospodarstvenike iz Hrvatske i šire regije na jedan okrugli stol ili poslovni summit kako bi im prezentirao što je to sve Grad Vukovar spreman pružiti onima koji pokrenu svoju proizvodnju u Vukovaru. Treba ukazati na velike mogućnosti poljoprivrednog, turističkog i logističkog razvoja Vukovara, ali u razvoju gospodarstva Grad Vukovar, uz korištenje proračunskih sredstava i sredstava EU fondova,treba biti partner gospodarstvenicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima. Svaku kunu u gradskom proračunu koja nije određena za tzv. ''hladni pogon'', komunalnu infrastrukturu i socijalno zbrinjavanje građana treba usmjeriti u sufinanciranje projekata i gospodarstvo, predlaže Jelinić.

Kao konkretan prijedlog predlaže izgradnju hladnjače za čuvanje voća i povrća što je projekt, kako je navela, koji bi bio od velikog značaja za naše poljoprivrednike i naš grad te dobar početak.

Komentara 1

SI
Sittingbull
14:44 04.10.2014.

Lako je predlagati i pričati prazne priče a onda dizati ručicu za sve kradezeove mudrolije. Gdje su projekti za Vukovar. Kupili ste udžbenike od novaca koje vam je Sabo ostavio - i što sada. Jedno su prijedlozi, drugo su osmišljeni i napisani projekti koje nemate ni vi ni hdz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije