Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Došli i 'Medvjedi'

PPD Vukovarskim leptirićima donirao 70.000 kuna

medvjedi
Foto: Branimir Bradarić
1/6
07.11.2013.
u 13:39

Radi se o uređaju koji se koristi kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, a na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat

Direktor Prvog plinarskog društva (PPD) Pavao Vujnovac uručio je danas Viktoriji Matin, predsjednici udruge Vukovarski leptirići koja okuplja djecu sa teškoćama u razvoju, ček na 70.000 kuna.

Donacija će biti iskorištena za kupovinu uređaja neurofeedback, a koji je neophodan za praćenje električne aktivnosti mozga (EEG-a) i davanju povratne informacije i edukaciju dvije osobe koje će raditi na istome. Radi se o uređaju koji se koristi kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, a  na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat i stoji na raspolaganju cijelom području istočne Slavonije, a liste čekanja se protežu i na više od pola godine.

– Ova djeca su nažalost zanemarena i zaboravljena od sustava. Dovoljno je reći da im sustav nije osigurao ni ono osnovno što bi trebali imati i što je neophodno za njihovu rehabilitaciju. I za najmanju sitnicu mora se ići do Zagreba, a često i izvan države, rekla je Matin zahvaljujući na uručenoj donaciji. Pozvala je i sve građane da djecu za teškoćama u razvoju ne gledaju kroz ono što ne mogu učiniti nego ono što mogu kao i da im se pomogne kako bi svojoj djeci osigurali svijetliju i bolju budućnost.

– Mislim da nitko ne može ostati ravnodušan i nije postojala ni najmanja dvojba da se PPD ne uključi u pomoć jer ništa nije važnije od dobrobiti djece, istakao je Vujnovac koji je najavio da će PPD i u budućnosti nastaviti pomagati Vukovarske leptiriće i slične udruge želeći im i na taj način dati potporu i omogućiti kvalitetniji i bolji rad. Uručivanju donacije prisustvovao je i direktor Hokejaškog kluba Medvešćak Damir Gojanović i trojica „medvjeda“ Dario Kostović, Marko Šakić i Luke Walker.

Bila je ovo prilika i da se popularni „medvjedi“ poigraju sa mališanima kao i za nezaobilazno fotografiranje.

– Uvijek se rado odazivam na slične akcije. Mislim da bi se u hrvatskoj javnosti trebalo više govoriti o problemima udruga koje skrbe o djeci sa teškoćama u razvoju kako bi im se pomoglo. Uvijek moramo razmišljati na način da su djeca naša budućnost i pitati se koliko i što možemo učiniti da im pomognemo. Moramo biti svjesni koliko ta djeca ali i njihove obitelji zapravo imaju težak život, rekao je Kostović.  Vukovarski leptirići su udruga koja je osnovana 2011 godine i trenutno okupljaju 45-ero djece sa višestrukim oštećenjima.

>> Vukovarskim leptirićima donirali 10.000 kuna

Komentara 1

Avatar ninnna
ninnna
14:57 07.11.2013.

Ovo je značajna vest, a ne nacionalisti, šovinisti, fašisti... Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije