Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi uspjeh

Požeški liječnici samostalno rade rekonstrukciju dojke

operacija dojke
Duško Mirković/Pixsell
27.11.2014.
u 13:11

Nakon što su prije nekoliko mjeseci uz pomoć ekipe iz KBC-a "Rebro" prvi put izveli zahvat rekonstrukcije dojke pacijentici kojoj je zbog maligne bolesti dojka odstranjena, sada su otišli i korak dalje

Liječnici požeške Opće bolnice novim su uspjehom potvrdili kako proglašenje te zdravstvene ustanove najboljom u Hrvatskoj prema kriterijima HZZO-a nije bilo slučajno. Nakon što su prije nekoliko mjeseci uz pomoć ekipe iz KBC-a "Rebro" prvi put izveli zahvat rekonstrukcije dojke pacijentici kojoj je zbog maligne bolesti dojka odstranjena, sada su otišli i korak dalje. Zahvaljujući njihovu marljivom i predanom radu, požeška je bolnica postala prva županijska bolnica u Hrvatskoj koja takve operacije obavlja samostalno. Naime, dosad su se takvi zahvati obavljali samo u kliničkim centrima.

- Naša bolnica posjeduje sve tehničke uvjete i osoblje za takve operacije. Sada već imamo nekoliko uspješno provedenih rekonstrukcija s tkivom pacijenta, ali i rekonstrukcija s umjetnim materijalom – doznajemo od specijalista opće i plastične kirurgije dr. Kristijana Matkovića. U bolnici kažu kako su spremni udovoljiti svim zahtjevima za rekonstrukciju dojke odstranjene zbog maligne bolesti te kako će se raditi na dodatnom populariziranju ove metode kod pacijentica. 

Rekonstrukcija se obavlja odmah nakon odstranjivanja dojke, što doprinosi boljem psihološkom oporavku pacijentice. Požeška je bolnica već dugi niz godina po svim pokazateljima u samom vrhu hrvatskog zdravstva. Tajna je, kažu, u dobrom omjeru između broja specijalista i kreveta, ali isto tako i u kvalitetnom menadžmentu, koji vodi brigu o odgovarajućem brojčanom odnosu između medicinskog i nemedicinskog osoblja. Svake se godine ulaže barem desetak milijuna kuna u medicinsku opremu, širenje i opremanje prostora.

- U posljednjih nekoliko godina uložena su znatna financijska sredstva u jedinicu za intenzivno liječenje, objedinjeni hitni bolnički prijam i novu dijalizu, a rekonstruiran je i ginekološki odjel te rađaonica. Sve to prepoznaju i pacijenti, koji su veoma zadovoljni našim uslugama - ističe sanacijski upravitelj dr. Željko Glavić.

>> Izvedena rekonstrukcija dojke u prvoj županijskoj bolnici u Hrvatskoj

Komentara 1

RA
rada1811
15:41 27.11.2014.

Hvala dr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije