Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKI BROD

Potpisani ugovori o sufinanciranju programa 'PUMA'

PUMA
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
14.02.2014.
u 18:38

Nove ugovore su potpisali župan Danijel Marušić i Ivan Sarić u ime HUP-a

U velikoj županijskoj vijećnici u Slavonskom Brodu danas su potpisani novi ugovori o sufinanciranju Programa usavršavanja managera - "PUMA", a potpisali su ih župan Danijel Marušić i Ivan Sarić u ime HUP-a. Brodsko-posavska županija putem Upravnog odjela za gospodarstvo u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca već osmu godinu zaredom provodi Program usavršavanja managera koji je prvenstveno namijenjen poduzetnicima, vlasnicima tvrtki, rukovodećim kadrovima, ali i nadarenim studentima s područja županije koji studiraju na Veleučilištu u Slavonskom Brodu i Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Program se temelji na cjelodnevnim mjesečnim seminarima s eminentnim predavačima, koji obrađuju najaktualnije teme iz područja financija, računovodstva, knjigovodstva, izmjena zakona i druge problematike bitne za uspješno poslovanje.

- Namjera nam je poduzetnicima, vlasnicima tvrtki i studentima dati dostatno kvalitetne informacije za unaprjeđenje i vođenje poslovanja. Kroz proteklih sedam godina suradnje kroz program je prošlo 940 polaznika, a rekordna nam je bila prošla 2013. godina kada smo imali čak 190 polaznika. Vjerujem da će suradnja i u ovoj biti tako kvalitetna. Potpisivanje novih ugovora nastavak je suradnje, no on je i dio županijskog Programa malog i srednjeg poduzetništva, koji je županijska skupština usvojila u listopadu prošle godine. Dakle, u segmentu edukativnih aktivnosti jedan od projekata je provedba "PUMA" programa u Brodsko-posavskoj županiji. Time realiziramo jedan od ukupno 34 projekta koji su predviđeni kroz Program malog i srednjeg poduzetništva - kaže Stjepan Bošnjaković, pročelnik županijskog upravnog odjela za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković.

- Zadnjih osam godina provedbu "PUMA" programa kontinuirano pomažemo. Svjesni smo činjenice da nas to neće izvući iz teške gospodarske situacije, ali u svakom slučaju mišljenja smo da našim poduzetnicima itekako može pomoći, osobito stoga što je današnje vrijeme brzih prilagodbi u kojem se svakodnevno mijenjaju zakoni i uvjeti na tržištu. Kao župan i čelni čovjek ove županije biti ću uistinu sretan ako im seminari i edukacije predviđeni programom pomognu kako bi si bar malo olakšali snalaženje na tržištu, a što danas uistinu nije lako - istaknuo je župan Danijel Marušić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije