Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć

Pokrenuta inicijativa Hrvatski prijatelj za najteže stradale u poplavama

Incijativa Hrvatski prijatelji
Foto: INICIJATIVA „HRVATSKI PRIJATELJI“
1/4
23.07.2014.
u 12:53

Osigurana je mogućnost izravne pomoći potrebitima, bez posrednika, a svaki donator znat će imena i prezimena članova obitelji kojoj je pomogao.

Ljudi velikog srca još jednom su pokazali koliko im je stalo do mještana stradalih mještana u županjskoj Posavini te su pokrenuli još jednu akciju kojoj je cilj osigurati pomoć. Na web stranici www.hrvatski-prijatelji.com.hr i Facebook stranici Hrvatski prijatelji objavljeni su podaci o prvih 20 obitelji iz Gunje i fotografije njihovih uništenih domova, te privatni računi svake od obitelji na koje svi zainteresirani mogu vršiti uplate.

Osigurana je mogućnost izravne pomoći potrebitima, bez posrednika, a svaki donator znat će imena i prezimena članova obitelji kojoj je pomogao. U ime inicijative Hrvatski prijatelji Miroslav Šimić je pozvao sve građane na uključivanje svojim donacijama. Pozvao je i druge udruge i tvrtke da postanu Hrvatski prijatelji jedne ili više obitelji. Najavio je i da će do kraja tjedna biti poslan pisani poziv za sudjelovanjem u ovoj inicijativi na adrese 100-tinjak najuspješnijih poduzeća u Hrvatskoj, članovima Vlade RH, saborskim zastupnicima preko njihovih klubova, te hrvatskim zastupnicima u EU parlamentu.

- Cilj inicijative Hrvatski prijatelji je izravna, neposredna pomoć najteže stradalima u poplavama. Projekt počinje s pomoći 20 najteže pogođenih obitelj iz Općine Gunja do kojih se došlo na temelju podataka i prijedloga načelnika Općine Gunja Hrvoja Lucića, rekao je Šimić pojašnjavajući kako je osigurana mogućnost izravne pomoći, bez posrednika kao i da svaki donator zna imena i prezimena članova obitelji kojoj je pomogao. Na web stranici se, osim podataka o obitelji, nalazi i popis donatora svake obitelji, bez iznosa donacije, osim na zahtjev donatora. Svaka donacija je dobrodošla bez obzira na iznos.

Prema riječima Šimića simbolično se namjerava zahvaliti osobama koje izdvoje veće svote tako da će fizičke osobe, koje do kraja godine na račun pojedine obitelji uplate ukupno 500 kuna, a pravne ukupno 2000 kuna, steći status Hrvatskog prijatelja te obitelji. - Nije ni malo lak zadatak izabrati 20 obitelji kad pomoć treba više od 1000, ali nekako se moralo početi. Uz potporu medija i pomoć hrvatskih građana ova inicijativa moći će se proširiti i na druge stradalnike, rekao je načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić.

>> U Gunji se vjenčao prvi par nakon poplave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije