Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Počeo 7. Festival amaterskih kazališta i 32. Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje

kazališni festival, 7.Festival amaterskih kazališta
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
02.09.2014.
u 14:46

Kao i prijašnjih godina, organizator festivala je Satiričko kazalište mladih u suradnji s Kazališno-koncertnom dvoranom "Ivana Brlić-Mažuranić“ i Saborom amaterskih kazališta Slavonije Baranje

Kazališnom predstavom "Vidimo se u Den Hagu" Amaterskog kazališta "Pučka scena" iz Hercegovca sinoć je u Slavonskom Brodu započeo 7.Festival amaterskih kazališta i 32. Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje.

Kao i prijašnjih godina, organizator festivala je Satiričko kazalište mladih u suradnji s Kazališno-koncertnom dvoranom "Ivana Brlić-Mažuranić“ i Saborom amaterskih kazališta Slavonije Baranje, a pokrovitelji su Grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija. Pod motom "FAK sedam - nikome ga ne dam" od 1. do 6.rujna ljubiteljima dramskog amaterizma na kazališnim će daskama u konkurenciji za festivalske nagrade biti predstavljeno ukupno osam predstava. U programu izvan konkurencije publika će u srijedu moći pogledati dramatizaciju bajke Ivane Brlić-Mažuranić" Kako je Potjeh tražio istinu", a riječ je o lutkarskoj predstavi studenata 3.godine Umjetničke akademije iz Osijeka Luke Stilinovića, Mateja Safundžića i Borne Galinovića, koja je ujedno i njihov diplomski ispit iz lutkarstva, a branit će ga pred fakultetskom komisijom i brodskom publikom.

Ukoliko to vremenski uvjeti dozvole planirano je da većina predstava bude izvedena na otvorenom, odnosno pozornici ispred kazališne dvorane. Festival se nastavlja večeras u 20,30 sati, a na programu je predstava "Kanađanka" Dramske skupine "Babe" KUD-a "Korana" iz Slunja. Srijeda je predviđena za večer monodrama u izvođenju slavonskih glumaca Jelene Janjić, Ivice Koprivnjaka, Danka Ronte i Pavla Matuška. Predstvom "Ljubavni ultimatum starog gospodina" predstavit će se u četvrtak Amatersko kazalište iz Belišća, a predstavom u konkurenciji "Europski nakurnjak" u petak Teatar "Scena iz Rijeke. Subota je predviđena za predstavu "Kamen za pod glavu" prošlogodišnjeg festivalskog pobjednika Pozorišta "Raša Pavlović iz Uba, te dodjelu nagrada 7. Festivala amaterskih kazališta.

>>Karlovački glumci uskoro i na pozornici varaždinskog HNK

>>Brijunske ljetne igre zapravo su obiteljski i kumski biznis za naš novac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije