Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Počeli radovi na uređenju prostora pučke kuhinje

pučka kuhinja,radovi,slavonski brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
27.11.2013.
u 07:23

U projekt brodske pučke kuhinje Grad je krenuo zajedno sa Đakovačko-osječkom nadbiskupijom, pa je potpisan i ugovor o prenamjeni, korištenju i detaljnom uređenju prostora

Unatoč hladnoći, kiši i snijegu koji je u protekla dva dana dodatno pogoršavao vremenske uvjete i ometao građevinare započeli su radovi na uređenju stare zgrade u Preradovićevoj ulici, koju je Grad Slavonski Brod odlučio prenamijeniti u pučku kuhinju.

Vremena su teška, lako se ostaje bez posla i ono malo novca što se danas vlastitim radom može zaraditi, pa pritisnuti ekonomskom krizom čije je predugo trajanje uglavnom rezultat lošeg višegodišnjeg gospodarenja i upravljanja državom, sve više socijalno ugroženih Brođana s ne strpljenjem čeka dovršetak radova, prve tople obroke i početak rada ove ustanove. Kraj je studenog, a idealni vremenski uvjeti za građevinske radove ove su godine uglavnom potrošeni na promišljanje kako namaknuti dodatna financijska sredstva koja su se pojavila kao razlika između planirana dva milijuna kuna i povećanja na blizu tri, nakon što je glavni projekt obuhvatio još neke dodatne troškove za obnovu i uređenje 350 kvadratnih metara korisnog prostora dotrajale zgrade.

U projekt brodske pučke kuhinje Grad je krenuo zajedno sa Đakovačko-osječkom nadbiskupijom, pa je potpisan i ugovor o prenamjeni, korištenju i detaljnom uređenju prostora. Nadbiskupija je pripremila projektnu dokumentaciju, raspisan je natječaj i odabran izvođač radova, no tada je realizacija projekta zapela na gruboj činjenici kako će ipak trebati više novca od početno planirana dva milijuna kuna.

Odlučeno je da radovi ne bi trebali početi dok se ta sredstva ne osiguraju. Ipak, krenulo je. Majstori su na gradilištu i popravljaju krovište, a ugradskoj upravi kažu da je početak radova rezultat nedavnog sastanka gradonačelnika Mirka Duspare s đakovačko-osječkim nadbiskupom mons.dr. Đurom Hranićem, predstavnicima Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i dekanom brodskog dekanata vlč. Ivanom Lenićem. Na tom sastanku je zaključeno da će realizaciju projekta financijski pomoći Grad Slavonski Brod, ali čim se usvoji prijedlog proračuna za 2014. godinu.   

>>Pučka kuhinja za stotinjak korisnika proradit će od jeseni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije