Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Penava:

'Ovom mjerom želimo maksimalno pomoći obrtnicima'

Penava
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
22.10.2014.
u 19:18

– Očekujem da će se sljedeće godine vidjeti rezultati naših napora – rekao je Penava

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i vlasnici osam novootvorenih obrta s područja grada potpisali su danas ugovore o dodjeli bespovratne potpore za sufinanciranje troškova pokretanja obrta i osnivanja jednostavnih društava s ograničenom odgovornošću u 2014. godini. Visina potpora iznosi do 10.000 kuna, a ove godine grad je za tu namjenu osigurao 300.000 kuna.

– Pokrećući ovu mjeru, namjera nam je bila maksimalno pomoći obrtnicima. I u našem daljem radu fokus će biti na razvoju gospodarstva i na tome ćemo ustrajati. Ovo je prvi korak, a već spremamo i neke nove mjere poput osnivanja obrtničke ulice, što ćemo realizirati u idućoj godini. Očekujem da će se sljedeće godine vidjeti rezultati naših napora – rekao je Penava.

Zakup prostora za kunu po kvadratu

Govoreći o planovima, dodao se da projekt obrtničke ulice još precizira, ali da je planu maksimalno izaći u susret obrtnicima na način da im se omogući zakup gradskih poslovnih prostora za po kunu po kvadratu što bi im umnogome olakšalo poslovanje. Zadovoljan početkom provođenja nove mjere je i predsjednik Udruženja obrtnika grada Vukovara Dražen Zovko koji je ukazao na to da je do sada grad obrtnicima isplaćivao po 2000 kuna te da je ovo veliki iskorak kao i da se nada da se neće na tome stati. Dodao je da se razmišlja i o potporama obrtnicima koji posluju dulje vrijeme, a sve kako im se pomoglo da opstanu i sačuvaju radna mjesta.

Prema njegovim riječima do početka ekonomske krize u Vukovaru poslovalo je oko 900 obrtnika dok ih je danas 600-tinjak. – Mnogi danas očekuju dolazak tvrtki koje bi otvorile pogone s po tisuću i više zaposlenih. Međutim, i ovo je ogromni potencijal jer kada bi svaki od tih obrta zaposlio po jednu osobu, bilo bi to 600 novih radnih mjesta – rekao je Penava. U gradskoj upravi zadovoljni su provođenjem ove mjere i interesom obrtnika tako da se već za sljedeću godinu najavljuje povećanje ovoga fonda.

>>I ove godine središnji događaj Dana sjećanja bit će Kolona sjećanja

>>Pješački most u Vukovaru ponio ime po francuskom dragovoljcu Jean-Michelu Nicolieru

Komentara 5

MA
marijofil
20:22 22.10.2014.

Pohvalno, samo što bi trebalo pogledati kriterije i političku strukturu onih koji će dobiti te poticaje. Ako će biti sve transparentno, onda mu skidam kapu (iako nisam njegov fan), ali bojim se da će biti kao i sa stipendijama za vrijeme HDZ-a, kada je osnovni uvjet za stipendiju bila članska iskaznica bližeg člana rodbine. Dao Bog da se prevarim, zbog toga ne želim prejudicirati,

SI
Sittingbull
10:18 23.10.2014.

Koliko im se može vjerovati najbolji primjer su stipendije. HDZ-ov predizborni slogan je bio "veće stipendije - bolje svima". A sada su donijeli odluku da će stipendije biti manje i neće ih dobivati ni svi redovni studenti koji studiraju u hrvatskoj. Za hadezeovce će biti kao i uvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije