Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrazovanje

Otvorena "Učionica budućnosti" u OŠ Nikole Tesle, prva u Vinkovcima

učionica budućnosti
Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL
30.10.2014.
u 15:53

Pri predstavljanju pametne učionice uspostavljena je veza sa školom u Opatiji.

U OŠ Nikole Tesle u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci osnovanoj 1759., najstarijoj školi u Vinkovcima i istoku Slavonije, svečano je otvorena "Učionica budućnosti" zajednički projekt CARNeta i Microsofta kojeg provode s partnerima, tvrtkama Asbis i 3Pro, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Otvaranju Učionice budućnosti nazočili su Ivan Vidaković, direktor tvrtke Microsoft Hrvatska, Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta, predstavnici tvrtki Asbis i 3Pro, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, ispred Grada Vinkovaca je bio dogradonačelnik Tomislav Šarić, a Vukovarsko-srijemske županije pročelnica za prosvjetu Jadranka Mustapić Karlić.

- Suradnjom tvrtke Microsoft i Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet te tvrtki Asbis i 3Pro postignut je veliki iskorak prema budućnosti obrazovanja, gdje se kroz sustav pametnih učionica omogućuje izvođenje obrazovnog procesa uz korištenje multimedije i Interneta s ciljem poboljšanja kvalitete učenja. Uručenjem tableta i zaslona osjetljivog na dodir tvrtka Microsoft u suradnji s CARNetom i partnerima omogućuje OŠ Nikole Tesle da postane jedan od nositelja obrazovanja 21. stoljeća - rekao je Ivan Vidaković, direktor tvrtke Microsoft, a Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta je rekao kako će djeca ove škole od sada učini na novi način.

- Nadamo se da će ovakve učionice uskoro dobiti sve škole u Hrvatskoj. Mi u CARNetu pripremamo projekt kojim će pametnu učionicu dobiti sve škole u Hrvatskoj - najavio je Stanić. Ravnatelj škole, Anto Vidović kaže kako je otvaranje pametne učionice najznačajniji događaj u novijoj povijesti škole koja ove godine obilježava 255 godina postojanja. - Učionica učiteljima daje alate koje do sada nisu imali, a učenicima nove mogućnosti u istraživanju i učenju - rekao je Vidović dodajući da je škola dobila 20 tableta i jednu "pametnu" ploču, a plan je, kada uskoro bude završena nadogradnja škole, da svaka učionica dobije tablet. Pri predstavljanju pametne učionice uspostavljena je veza sa školom u Opatiji. Škola u Mirkovcima je druga škola koja je dobila pametnu učionicu - prije nje je dobila škola u Gunji. U Hrvatskoj je 30-tak ovakvih učionica.

>> Vinkovačka Tehnička škola bogatija za informatičku opremu iz EU

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije