Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMI PO REDU

Otvoren Tjedan cjeloživotnog obrazovanja u Vukovaru

Sabina Glasovac
Davor Puklavec/PIXSELL
29.09.2014.
u 15:24

Ovogodišnji tjedan odvija se pod motom Dobro je učiti

Savjetnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Sabina Glasovac (na slici) danas je u Vukovaru otvorila osmi po redu Tjedan cjeloživotnog učenja čiji se program odvija u svim hrvatskim županijama i gdje će u narednih tjedan dana biti održano više od 500 različitih događanja. Glasovac je rekla kako se ovogodišnji tjedan odvija pod motom Dobro je učiti te dodala da je cilj osvijestiti građane da suvremeni način života traži od njih obrazovanja cijeloga života. Prema njenim riječima u takvo  obrazovanje uključeno je svega tri posto odraslih osoba.

Voditelj nacionalne obrazovne kampanje Mario Vučić pozvao je građane da se u što većem broju, do 5. listopada do kada traje Tjedan cjeloživotnog obrazovanja, posjete neki od događanja bilo gdje u Hrvatskoj, tako mu daju potporu ali i da se uključe u neki oblik obrazovanja, formalni ili neformalni.  Dogradonačelnica Vukovara Marija Budimir istaknula je ovom prilikom da je u današnje vrijeme iznimno važno se obrazovati u usavršavati jer i na taj način doprinosimo kvaliteti rada.

- Svjesni smo svi situacije da kada jednom završimo sa obrazovanjem i zaposlimo se da to ne znači da ćemo cijeli život raditi samo taj posao. Tehnologija napreduje iz dana u dan i moramo ići u korak s njom i promjenama koje ona donosi. Većina ljudi je svjesna potrebe cjeloživotnog obrazovanja što pokazuje i to da su spremni dodatno se obrazovati i razvijati se, rekla je Budimir.

Prilikom svečanosti u vukovarskom Hrvatskom domu dodijeljene su i nagrade zaslužnima za postignuća u učenju odraslih osoba. Nagrada Maslačak znanja uručena je Kruni Topolskom (Novska), Verici Elveđi (Zadar) i Vidu Oršušu (Koprivnica).

>> Online učenje razvija vještine za život i rad u suvremenom globalnom okruženju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije