Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vijećnik upozorava

Osijek će bespotrebno potrošiti pola milijuna kuna novca građana

Miroslav Šimić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
20.11.2014.
u 13:55

Vijećnik Građanske opcije Grada Osijeka (GOGO) Miroslav Šimić smatra da je besmisleno održati mjesne i predsjedničke izbore odvojeno

- Osijek će bespotrebno potrošiti pola milijuna kuna novca građana jer će se mjesni izbori održati samo dva tjedna prije predsjedničkih. Još u rujnu smo pokrenuli inicijativu za istovremenim održavanjem ovih dvoje izbora - poručio je svojim priopćenjem vijećnik Građanske opcije Grada Osijeka (GOGO) Miroslav Šimić.

Pred Gradskim vijećem tu su svoju inicijativu obrazložili financijskom uštedom, većim odazivom birača, ali i samim odnosom prema građanima kako bi svojim izlaskom na izbore istoga dana mogli iskazati mišljenje o političkom vodstvu na državnoj i lokalnoj razini.

- Sada kada znamo da će izbori za Predsjednika biti samo dva tjedna nakon mjesnih izbora u Osijeku očigledan je apsurd odluke koju je donijelo Gradsko vijeće - dodao je Šimić. GOGO je, pak, zatražio i očitovanje Ministarstva uprave o tome, a koje je ustvrdilo kako se izbori mogu spojiti.

- Mislimo kako se u vrijeme dugotrajne krize, kada svjedočimo rezanju gradskog proračuna, smanjenju poticaja za poduzetnike, socijalnih prava građana, poskupljenje usluga, nije smjelo dopustiti trošenje ni jedne kune više od potrebnog. Apsurdno je da je na istoj sjednici vladajuća većina usvojila proračun kojim će smanjiti socijalna prava građana, a već par točaka nakon toga odlučila bez potrebe potrošiti pola milijuna kuna na mjesne izbore - zaključuje Šimić.

>>Lalovčev će proračun teško opstati

>>Na istoku Slavonije neće povećavati poreze iako će gubiti u proračunu

Komentara 1

OB
Objektivno...
10:37 23.11.2014.

Gogo, ova ti je konačno dobra... De nam ju reci i preko STV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije