Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Križni put na požeškoj Kalvariji

Odgovor na zlo nije dala znanost, ali je dao Isus Krist

križni put na požeškoj kalvariji
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/5
18.04.2014.
u 18:24

Biskup je ovom prigodom podsjetio kako se i danas u Hrvatskoj kao i drugdje u svijetu mučimo s temeljnim pitanjima zla, patnje i smrti koji su na različite načine trajno prisutni na osobnoj i društvenoj sceni.

           

 Na Veliki petak na požeškoj Kalvariji održana je već tradicionalna pobožnost križnog puta na kojoj se okupilo veliko mnoštvo vjernika iz Požege i okolnih župa. Križni put na predvodio je biskup Antun Škvorčević.

On je ovom prigodom podsjetio kako se i danas u Hrvatskoj kao i drugdje u svijetu mučimo s temeljnim pitanjima zla, patnje i smrti koji su na različite načine trajno prisutni na osobnoj i društvenoj sceni. Kazao je da se znanstvenici ne bave tim problemima, jer oni izmiču njihovu pristupu stvarnosti te je ustvrdio da mi zlo rješavamo u sudnicama s osudama, ali ga na taj način ne uspijevamo zaustaviti niti njegove posljedice spriječiti, a o smrti da ne znamo dalje od groblja.

-U Isusovu križu pitanje zla, ljudske nemoći i slabosti, napose smrti dobiva svoj odgovor i to božanski. Naime, samo Bog poznaje dubinu stvarnosti koja se zove zlo kao i zamašitost smrti. U te najnegativnije odrednice našega ljudskog postojanja on je ušao utjelovljenjem svoga Sina i žrtvom na križu unio u njih ljubav kao lijek koji je jedino moćan preobraziti naše slabosti, zloće i smrt u novo božansko stanje. Zbog toga je Isusov križ s obzirom na zlo i smrt jedina nada čovječanstva – poručio je biskup.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije