Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučajni turisti

Obnovljen kip rode, ali i priča o Klepetanu i Maleni oduševili par iz Kine

roda Malena
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
16.04.2014.
u 21:12

Povratak rode odmah je iskorišten za fotografiranje kao motiv na novoj razglednici, koju će Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda izraditi tijekom svibnja s ciljem promoviranja roda kao zaštićene vrste ptica

Figura pet metarske rode autora Dražena Grozdanovića obnovljena je nakon što su je u ožujku pod okriljem noći devastirali huligani i vraćena u park "Cvjetna dobrodošlica" na križanju Vukovarske i Svačićeve ulice u Slavonskom Brodu. Park je u dogovoru Turističke zajednice i Gradske uprave od sada osvijetljen, a na istu lokaciju gdje je roda bila i prije napada vandala postavili su je djelatnici slavonskobrodskog "Komunalca".

Povratak rode odmah je iskorišten za fotografiranje kao motiv na novoj razglednici, koju će Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda izraditi tijekom svibnja s ciljem promoviranja roda kao zaštićene vrste ptica. Kako je ovaj put pozvan i Stjepan Vokić, dobitnik ovogodišnje nagrade "Ponos Hrvatske" zbog nesebične skrbi o poznatom paru varoških roda, te članovi KUD-a "Luka Lukić" iz Brodskog Varoša, cilj Turističkoj zajednici Slavonskog Broda je i brandiranje priče iz Varoša o Stjepanu, rodi Malenoj i Klepetanu.

Ponovno postavljanje rode, u upravo rascvjetali park dobrodošlice, imalo je i svoj zanimljiv nastavak. Naime, bračni par iz Hong Konga Diana Yau i David Leung, koji se u Slavonskom Brodu zatekao tijekom putovanja Europom, zainteresirao je događaj, pa su izrazili želju da se fotografiraju sa članovima KUD-a obučenim u narodne nošnje.

Oduševljeni toplinom i susretljivošću Varošana, te impresionirani pričom o Malenoj i Klepetanu turisti iz Hong Konga odlučili su produžiti boravak u Slavonskom Brodu te posjetiti školu u Brodskom Varošu i na licu mjesta doživjeti obitavalište Malene i Klepetana.

>>Klepetan se dvanaesti put vratio svojoj Malenoj

Komentara 1

EV
evropljanin
11:25 17.04.2014.

ljepo i dirljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije