Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan županije

Obilježena 21. obljetn​ica osnutka Brodsko-po​savske županije

Dan županija
Foto: Ivica Galović
1/4
15.04.2014.
u 21:21

Za izniman humanitarni rad i pomoć tijekom Domovinskog rata Franzu Schmidtu i Siegfriedu Ohmbergeru uručena je Zlatna plaketa Brodsko-posavske županije.

U velikoj dvorani Glazbene škole svečanom sjednicom Županijske skupštine obilježena je 21.obljetnica osnutka Brodsko-posavske županije​, a uz​ Dan županije ​​dodijeljena su godišnja javna priznanja i nagrade zaslužnim građanima, udrugama i tvrtkama. Za izniman humanitarni rad i pomoć tijekom Domovinskog rata Franzu Schmidtu i Siegfriedu Ohmbergeru uručena je Zlatna plaketa Brodsko-posavske županije. Nagradu za životno djelo Zlatni grb dobila je profesorica Janja Brekalo, a Kovanic​u od zlata ​primili su Lidij​a​ Grčić, Petr Bubalo, Dražen Grozdanović i Tomislav Lukić.

Plaketu Brodsko-posavske županije dobili su SBTV, Poljoprivredno​-​prehrambeni ko​mpleks N​ova ​Gradiška, Obrt za uzgoj gljiva Križanić, Udruga slijepih iz Nove Gradiške, Udruga gluhih i nagluhih iz Nove Gradiške, te tvrtke Chromos-Svjetlost Lužani, Bilfinger Đuro Đaković​ ​Montaža, Đuro Đaković​ ​Termo-energetska postrojenja i tvrtka Hlad iz Nove Gradiške.

Program Dana Brodsko-posavske županije obilježen je ​​misnim slavljem u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći, a položeni su i vijenaci ispred Središnjeg križa na slavonskobrodskom Gradskom groblju, te ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Novoj Gradiški.

>>Slavonski Brod će konačno dobiti mrežu biciklisti​čkih staza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije