Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvodnevni skup

O razvoju plovidbe i multimodalnosti transporta na Forumu Dunavske strategije

Forum dunavske strategije
Foto: Branimir Bradarić
1/4
28.10.2014.
u 18:18

Na ovogodišnjem Forumu okupilo se stotinjak sudionika iz svih podunavskih zemalja što samo pokazuje koliki interes vlada za projekte koji su vezani za Dunav i oko njega, kazala je Božana Matoš

U organizaciji Lučke uprave Vukovar i Agencije za plovne putove danas je u Vukovaru započeo dvodnevni skup pod nazivom Forum Dunavske strategije. Prema riječima ravnateljice Lučke uprave Božane Matoš ovo je šesti po redu forum na kojem će se razgovarati o razvoju plovidbe, multimodalnosti transporta ali i potencijalnim projektima koji za cilj imaju jačanje infrastrukture uz Dunav.

– Na ovogodišnjem Forumu okupilo se stotinjak sudionika iz svih podunavskih zemalja što samo pokazuje koliki interes vlada za projekte koji su vezani za Dunav i oko njega. Ovo je jedinstvena prilika i da svi čujemo o potencijalnim projektima koji bi unaprijedili plovidbu ili infrastrukturu uz Dunav ali i da se povežemo i sklopimo nova partnerstva. To je cilj i nama u Lučkoj upravi jer svi imamo otprilike slične probleme ali i zajednički cilj - rekla je Matoš.

Forumu je nazočio i pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Igor Butorac koji je rekao da je i država zainteresirana za poboljšanje infrastrukture na i oko Dunava. Posebno je spomenuo zainteresiranost države za aktivno sudjelovanje u dijelu strategije koji se odnosi na turizam s obzirom da je prepoznat veliki potencijal Vukovara, posebice pri prihvatu kruzera i dolasku turista u grad i županiju.

>>Turisti s dunavskih kruzera u Vukovaru potroše tek dolar - dva

>>Studiju isplativosti kanala Dunav-Sava finacirat će fondovi EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije