Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove tehnologije

Novootvoreni Tehnološki park pokretat će projekte i tvrtke

'01.09.2008.,Vinkovci - Gradonacelnik Mladen Karlic. Photo Mihael Spanic/Vecernji List'
'Mihael Spanic/Vecernji list'
08.11.2011.
u 15:18

Tehnološki park Vinkovci nastao je na primjeru najuspješnijeg Tehnološkog parka u Varaždinu.

– Vjerujem kako će se razvojem Tehnološkog parka Vinkovci u gradu, ali i u županiji pokrenuti različiti projekti temeljeni na naprednim tehnologijama. Tvrtke koje će nastajati pružit će mogućnosti zapošljavanja, a podupiremo i povezanost s obrazovnim institucijama kako bismo producirali potrebne kadrove za nova radna mjesta koja će nastati – rekao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić na predstavljanju novopokrenutog Tehnološkog parka Vinkovci, koji je nastao na primjeru najuspješnijeg Tehnološkog parka u Varaždinu.

Vinkovački Tehnološki park uskoro će biti smješten u staru zgradu OŠ Ivana Mažuranića nakon što učenici za mjesec dana odsele u novu zgradu, a na raspolaganju će imati dva kata ukupne površine 600 četvornih metara.

– Već nam se ljudi s idejama javljaju i svaki projekt i ideja mora imati potencijal rasta, poticati individualne vještine i stvarati prihod. Inkubator u sklopu parka pomagat će pojedincima i tvrtkama i svi koji nam se obrate s dobrom idejom imat će kod nas besplatni prostor i opremu u prvoj godini rada – objasnio je direktor Tehnološkog parka Željko Racanović, a Andrija Petrović, direktor varaždinskog parka, dodaje da je cilj obogatiti hrvatsko gospodarstvo inovativnošću i najavio od sljedeće godina osnivanje tehnologijskog stručnog studija u Vinkovcima.

Gradonačelnik Karlić kaže da je za ovaj studij već uređen prostor u zgradi Ekonomske škole Ivana Domca i u listopadu 2012. će studij krenuti. Grad se bavi mišlju kako urediti i opremiti prostor u kojemu će nezaposleni mladi stručnjaci ekonomisti raditi na projektima koje će kandidirati na natječaje fondova EU. Gradonačelnik Karlić drži da se tako stvara mogućnost za rađanje ideja koje mladi sigurno imaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije