Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Nakon tri godine obnove otvorena područna škola Sotin

Foto: Branimir Bradarić
1/5
23.04.2014.
u 16:05

Radi se o školi na kojoj su radovi na obnovi započeli još 1. lipnja 2011. godine kada se najavljivalo da će sve biti gotovo za tri mjeseca i da će djeca već u rujnu ponovno moći u svoje obnovljene učionice

Učenica trećeg razreda Natali Rambousek i ministar obrazovanja Željko Jovanović danas su presijecanjem vrpce i službeno pustili u rad obnovljenu područnu školu Sotin OŠ Mitnica u Vukovaru. Radi se o školi na kojoj su radovi na obnovi započeli još 1. lipnja 2011. godine kada se najavljivalo da će sve biti gotovo za tri mjeseca i da će djeca već u rujnu ponovno moći u svoje obnovljene učionice. Međutim, najavljena tri mjeseca rastegla su se na tri godine.

- I ovdje smo imali primjer nerealne pripreme, nerealne cijene kao i propasti izvođača. Sve se to dogodilo i doprinijelo da se obnova oduži na tri godine. Dogovorili smo se sa gradom Vukovarom i Vukovarsko – srijemskom županijom i od tada je sve nastavljeno u skladu sa planom i programom, rekao je Jovanović komentirajući razloge trogodišnje obnove te ujedno zahvaljujući djeci i njihovim roditeljima na trogodišnjem strpljenju. Istakao je i da je ovo najljepši poklon za djecu Sotina koja su kao uskršnji dar dobila obnovljenu školu. Mališane je pozvao na učenje jer će samo stjecanjem znanja postati bolji ljudi. Rekao je i da je dolaskom na čelo ministarstva u Vukovaru zatekao dva problema, Tehnička škola Nikola Tesla i škola u Sotinu, koji su riješeni te da je sada na redu obnova OŠ Nikole Andrića. Zadovoljni su i djeca kao i zaposlenici škole koji će konačno opet početi pohađati nastavu u svojim učionicama. Sve do sada oni su putovali do OŠ Mitnica koja je udaljena desetak kilometara. – Izuzetno sam sretna jer sam u ovoj školi nekada bila učenica, a sada sam učiteljica. Tri godine smo čekali ovaj trenutak koji smo sada i dočekali, rekla je učiteljica Ružica Paić. Područnu školu u Sotinu, u čiju obnovu su ministarstvo i Vukovarsko – srijemska županija uložili oko 1,2 milijuna kuna, pohađa 17 učenika. Posjeta ministra i otvaranje objekta Područne škole bio je povod i da odgovori u vezi budućnosti područnih škola diljem Hrvatske s obzirom da su se pojavile informacije o njihovom mogućem gašenju.

– Radi se o poluinformacijama. Naime, radit ćemo analizu mreže škola sa osnovnim ciljem podizanjem kvalitete obrazovanja a ne radi ušteda. Na temelju rezultata analize sjest ćemo sa osnivačima, odnosno, sa gradovima i županijama, i vidjeti načine kako da djeca dobiju kvalitetnije obrazovanje, rekao je Jovanović. 

>> Nova zgrada OŠ Josipa Matoša: Bolji uvjeti za djecu s teškoćama u razvoju

Komentara 1

HR
hrvatska91
16:52 23.04.2014.

Lijepo. Bilo je i vrijeme. Još da se otvori usput neka privatna tvornica, tako da i roditelji budu zaposleni i omoguće djeci bolje školovanje i odrastanje, bilo bi još ljepše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije