Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNO NATJECANJE

Najbolje oru traktori i konji Bjelovarsko-bilogorske županije

oranje
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/5
14.09.2014.
u 18:06

U kategoriji pluga premetnjaka pobjednik je Milenko Hrgović (Virovitičko-podravska županija)

Orači iz 16 županija sudjelovali su na 12. Natjecanju u oranju traktorima, te 3. Natjecanju RH u oranju konjima održanom na oranicama Poljoprivredno-prehrambene škole Požega. Unatoč nepovoljnim uvjetima zbog velikog blata i vode natjecatelji su pokazali zavidno umijeće tijekom cjelodnevnih natjecanja.

- Tradicija obrade zemlje duga je u Slavoniji, a i vaše natjecanje pokazuje želju za uspjehom što uz zajedništvo svih nas može riješiti sadašnje teškoće- rekao je otvarajući natjecanje požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u nazočnosti čelnika Svjetske i Hrvatske udruge orača Tugomira Majdaka i Ivana Katalinića.

U kategoriji pluga premetnjaka pobjednik je Milenko Hrgović (Virovitičko-podravska županija), slijede Zoran Kosanović (Bjelovarsko–bilogorska županija) i Dario Pocedulić (Varaždinska županija), dok su kod pluga ravnjaka prvi Tomislav Kuharić (Krapinsko-zagorska županija), drugi Željko Krapec (Bjelovarsko-bilogorska županija), te treći Saša Višak (Koprivničko-križevačka županija).

Ekipno je najbolja Bjelovarsko-bilogorska županija, druga je Krapinsko-zagorska i treća Virovitičko-podravska županija.

Najbolji orači konjima su Ivan Despetović (Bjelovarsko-bilogorska županija), Ivan Dugaja (Virovitičko-podravska županija) i Mirko Majsec (Krapinsko-zagorska županija).

Pobjednicima su dodijeljene vrijedne nagrade organizatora, a oni će predstavljati našu zemlju na 62. Svjetskom natjecanju u oranju 2015. godine u Danskoj.

>> Natjecanje u oranju privlači i nježniji spol. Sve više žena staje iza pluga!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije