Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVENSTVO LOVACA

Najbolja ekipa iz Krapinske županije, pojedinac Splićanin, svi pohvalili dobru organizaciju

lovci
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/3
29.09.2014.
u 08:05

U ekipnom plasmanu prva je Krapinsko zagorska županija sa 219 bodova, druga Varaždinska sa 211, treća Istarska(209), četvrta Splitsko-dalmatinska županija itd

Nakon dvodnevnih natjecanja na strelištu po olimpijskim pravilima u Bzenici pokraj Pleternice završeno je 20. Državno natjecanje lovaca u gađanju letećih meta disciplina trap i parkur. Po prvi puta, po uzoru na europske zemlje, natjecanje je organizirano u ovim disciplinama i po novom Pravilniku o lovnom streljaštvu što su natjecatelji dobro prihvatili i pokazali vrhunska umijeća.

- Organizacija je bila na visokoj razini, a pokazali su se kao i uvijek slavonska ljudskost i toplina – komentirao je natjecanje Vinko Pavlić, dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik Povjerenstva za streljaštvo. Požežani, zapravo Lovački savez Požeško-slavonske županije bio je po treći puta domaćin ovakvog  natjecanja sa više od 200 sudionika iz svih županija i grada Zagreba, a prije dvije godine proglašeni su najboljim organizatorima u našoj zemlji.

U ekipnom plasmanu prva je Krapinsko zagorska županija sa 219 bodova, druga Varaždinska sa 211, treća Istarska(209), četvrta Splitsko-dalmatinska županija itd.

Među pojedincima prvak je Stjepan Cvitković(Splitsko-dalmatinska županija), drugi je Martin Čopor (Krapinsko-zagorska), treći Eni Jugovac(Istarska), četvrti Božidar Galunić(Krapinsko-zagorska), peti Damir Mehek(Koprivničko-križevačka) i šesti Zvonimir Jakuš(Krapinsko zagorska županija). Njih šest čine nacionalnu reprezentaciju RH za predstojeći susret protiv Slovenije.

Pehare i druge nagrade uručili su dopredsjednici Hrvatskog lovačkog saveza Vinko Pavlić i Zdravko Vujnović. Pobjednik revijalnog dijela natjecanja na kojem je nastupila i udruga „Sava“ iz Orašja(BiH) je ekipa Hrvatskih šuma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije