Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 12. do 21. rujna

Na 49. vinkovačkim jesenima predstavljaju se i branitelji-poduzetnici

jeseni
Goran Ferbezar/PIXSELL
31.08.2014.
u 21:55

Nakon izlaska iz obrambenog sustava vraćaju se djelatnostima koje su radili prije Domovinskog rata

Po prvi put na 49. vinkovačkim jesenima što se od 12. do 21. rujna održavaju u Vinkovcima pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, svojim proizvodima će se predstaviti i branitelji-poduzetnici. Nakon uspješne jadranske turneje projekt seli u Vinkovce, gdje će svim posjetiteljima ponuditi domaće i ekološke proizvode nastale iz vrijednih ruku hrvatskih branitelja, stvaratelja suvremene hrvatske države koji su umjesto da vrijeme provode u kladionicama i "bistre" politiku, odlučili pomoći u izgradnji domovine stvarajući time bolju budućnost za sebe, svoju djecu i potomke.

Nakon izlaska iz obrambenog sustava vraćaju se djelatnostima koje su radili prije Domovinskog rata ili ulaze u nove izazove, otvarajući trgovačka društva, obrte, obiteljska poljoprivredna gospodarstva ili se udružuju stvarajući braniteljske zadruge. Sajam braniteljskog poduzetništva uz gastronomsku ponudu, također predstavlja i bogatu etnografsku raznolikost naše Domovine što uključuje obrte koji njeguju specifične tradicije, zanate ili zaboravljene djelatnosti. Za svih dana trajanja 49. vinkovačkih jeseni posjetitlji će moći razgledati i kupiti suhomesnate delicije iz svih dijelova Hrvatske, različite vrste sireva među kojima se nalaze i višestruki nositelji državnih i svjetskih priznanja, med i drugi pčelinji proizvodi, bućino i maslinovo ulje, prerađevine od ribe, marinade, inćuni, srdele, rakije, likeri, vina, prirodni sokovi i razni voćni namazi, ekološki uzgojeno povrće i njihove prerađevine, domaći kolači i drugi pekarski proizvodi, prirodna kozmetika, eko igračke, suveniri, tradicijski nakit.

>> Završne pripreme za 49. vinkovačke jeseni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije