Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVO VODSTVO

Mladen Sudar novi je predsjednik brodskog ogranka ORaH-a

ORaH
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
25.11.2014.
u 20:40

Njegovi zamjenici su Anita Odobašić i Zlatko Rukavina

Od travnja ove godine kada je na Osnivačkoj skupštini održanoj u hotelu Savus osnovan ogranak ORaH-a za Slavonski Brod, gradsku organizaciju vodio je povjerenik, no nakon dva kruga unutarstranačkih izbora po principu jedan član - jedan glas, brodska gradska organizacija te stranke ovih je dana napokon dobila pravo vodstvo.

Rezultate izbora provedene unutar stranke, te sam izborni proces u kojem se za sve vodeće stranačke funkcije poštivalo načelo paritetne demokracije, što omogućava jednaku zastupljenost muškaraca i žena, kao i mogućnost tajnog glasanja dopisnim ili elektroničkim putem tzv. e-votingom, ORaH je predstavio na današnjoj konferenciji za medije.

Za predsjednika Gradske organizacije ORaH-a Slavonski Brod izabran je Mladen Sudar, a njegovi zamjenici su Anita Odobašić i Zlatko Rukavina. Na izborima su birani i članovi Gradskog foruma, a to su Antonija Iličić, Aleksandar Kocić i Boris Milić.

- Po prvi puta u nekoj političkoj stranci u Hrvatskoj članovi i članice ORaH-a imali su priliku birati kako će glasati, elektroničkim ili dopisnim putem, a svi kandidati i kandidatkinje za vodeće funkcije morali su proći kroz proces kadrovskih testiranja. Temeljem popisa birača na ORaH-ovim unutarstranačkim izborima pravo glasa imalo je 1481 član stranke. Njih čak 1266 odabralo je elektronički način glasanja, a svega 215 birača glasalo je dopisnim načinom. Izborima je pristupilo 63,94 posto birača, a birana su tijela i funkcije na tri teritorijalne razine - za središnjicu, četiri regionalne, te gradske organizacije. Na razini istočne regije Mihael Novoselec izabran je za predsjednika regije. Adam Bašić je ušao u Predsjedništvo regije, a Jadranka Ćorluka i Filip Kecerin postali su članovi Regionalnog foruma - rekao je novoizabrani predsjednik slavonskobrodskog ogranka Mladen Sudar.

Komentara 2

Avatar d-ano
d-ano
13:01 28.11.2014.

Sreca da postoji ORaH nebi znao za koga da glasam vise ,ovi bivsi svi su se pokazali nedostojni moga postenog glasa.Dosta su nas lagali dugo a potkradali sistematski da smo vec na prosijackom stapu.

CH
CharlesPonzi
22:57 25.11.2014.

Da o ovome nismo informirani, ne znam kako bismo docekali sutra!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije