Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatar Violić u Vukovaru

'Kultura je područje u kojem Vukovar ima velikog prostora za razvoj'

Andrea Zlatar Violić
Foto: HNS
01.09.2014.
u 13:10

Ministrica kulture i članica HNS-a Andrea Zlatar Violić posjetila je Vukovar gdje je na završnici 8. Vukovar film festivala uručila nagrade najboljima. Susrela se i s vukovarskim HNS-ovcima

Ministrica kulture i članica HNS-a Andrea Zlatar Violić posjetila je Vukovar gdje je na završnici 8. Vukovar film festivala uručila nagrade najboljima,priopćio je HNS. Zlatar Violić također se susrela s vukovarskim HNS-ovcima.

- Kultura je područje u kojem Vukovar ima velikog prostora za razvoj. Budući da su ovdje svi projekti od nacionalnog značaja, posebice nam je važna veza između Ministarstva i provedbe HNS-ovih ideja i aktivnosti u Gradskom vijeću jer su naši vijećnici bolje upućeni u stanje na terenu i stvarne potrebe grada i građana- kazala je prilikom posjeta Zlatar Violić.

Festival podunavske regije koji se nakon Zagreb Doxa, Motovuna i Pule svrstava u sam vrh filmskih festivala u Hrvatskoj, kako je naglasila ministrica, dobar je način kulturno-turističkog brendiranja grada u čemu je neizostavna potpora Ministarstva kulture. U tome će ubuduće, dodala je Zlatar Violić, značajnu ulogu igrati i činjenica da HNS prvi puta ima svog predstavnika u Gradskom vijeću koji će, kako je rekla, biti veza provedbenih aktivnosti HNS-ovih ministarstava na terenu, javlja HNS.

S obzirom na kapacitete, Vukovaru se otvara mogućnost da u suradnji s drugim slavonskim gradovima konkurira za Europski grad kulture 2020. godine o čemu je tijekom večeri zatvaranja 8.VFF-a s čelnim ljudima grada razgovarao saborski zastupnik HNS-a i predsjednik Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a Ivica Mandić, navodi u priopćenju HNS. Mandić je kazao da će prijedlog iznijeti gradonačelniku kako bi do 17. travnja 2015. odradili pripreme i istaknuli nominaciju Vukovara za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

- Ne vidim razloga da se to ne prihvati što bi dalo kulturno-razvojni zamah gradovima u Slavoniji i Baranji- izjavio je Mandić.

>> 'Broj 55' pobrao najviše nagrada na 8. Vukovar film festivalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije