Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN POLJA KRUMPIRA

Krumpir bez bolesti i dobro urodio unatoč kišnom vremenu

Krumpiri
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.07.2014.
u 17:50

Dvadesetak proizvođača krumpira s područja Požeške kotline okupilo se na polju Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Humski pokraj Kaptola na „Danu polja krumpira 2014“

Dvadesetak proizvođača krumpira s područja Požeške kotline okupilo se  na polju Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Humski pokraj Kaptola na „Danu polja krumpira 2014“ organiziranom u suradnji sa tvrtkom „Opal“ iz Slatine, koja je zastupnik njemačke sjemenarske kuće „Europlant“ za hrvatsko tržište.

- Svake godine sadimo sortne pokuse krumpira za više europskih sjemenarskih kuća, a ove godine to je 12 sorti “Europlanta“ čija se sorta Barbarossa pokazala izuzetno dobrom za naše podneblje - kazao je Damir Humski na svome imanju, te dodao da je zadovoljan ovogodišnjim prinosom i kvalitetom krumpira kojega je zasadio na 16 katastarskih jutara. Nove sortne pokuse predstavio je Dražen Klier, predstavnik zastupnika „Europlanta“ istakavši da ta kuća pokriva četvrtinu plasmana sjemena u našoj zemlji.

- Uz ove pokuse radimo ih na poljima PIK Vinkovci i u Međimurju, a ovdje su se uz Barbarossu dobrima pokazale sorte Vineta, Laura i druge – ističe Klier ne krijući zadovoljstvo ostvarenim prinosima na pokusnim nasadima obitelji Humski. Nataša Mužević iz zagrebačke tvrtke „Agrochemmax“ govorila je o zaštiti biljke krumpira istakavši da na požeškom području ove godine nije bilo većih pojava bolesti i šteta unatoč kišnom vremenu što nije slučaj u drugim dijelovima RH. -Ove sorte su izuzetne po kulinarskim vrijednostima što se pokazalo i sada u uvjetima velikih padalina - kaže Nataša Mužević.

>>Ovo je 9 razloga zašto biste trebali jesti krumpir

>>Cijenu nam određuje prodavač krumpira u Štefancu jer je prvi

Komentara 1

Avatar gladnijura
gladnijura
18:21 24.07.2014.

Zato će sigurno biti skup.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije