Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Kreće obnova triju nerazvrstanih ulica u naselju Lužac, vrijednost radova 3,7 milijuna kn

Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić
1/2
30.10.2014.
u 12:10

Potpisivanjem ugovora nastavljamo sa realizacijom projekata za koje su osigurana sredstva u gradskom proračunu. Sa završetkom radova sve ulice u centru grada biti će obnovljene, rekao je Pavliček

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potpisao je danas sa izvođačima ugovore o sanaciji dvije nerazvrstane ceste u gradu. Prema riječima dogradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka u roku od 60 dana biti će obnovljene Ribarska ulica, Ulica Josipa Rukavine kao i Ulica Antuna Branka Šimića u vukovarskom prigradskom naselju LužacUkupna vrijednost radova iznosi oko 3,7 milijuna kuna.

– Potpisivanjem ugovora nastavljamo sa realizacijom projekata za koje su osigurana sredstva u gradskom proračunu. Sa završetkom radova sve ulice u centru grada biti će obnovljene, rekao je Pavliček. Najavio je raspisivanje natječaja za obnovu još nekih nerazvrstanih cesta kao i spomen obilježja sotinskim žrtvama u Sotinu.

 – U sljedeća dva tjedna planiramo  napraviti i rebalans proračuna kako bismo povećali ulaganja u sanacije nogostupa za dodatnih pola milijuna kuna. Iznos predviđen za sanaciju nerazvrstanih cesta povećat ćemo s 5 na 8 milijuna kuna, najavio je Pavliček.

Na upit novinara dokle se došlo sa rješavanjem problema stanara u naselju Olajnica, gdje je obnova loše napravljena pa više stanova prokišnjava, Pavliček je rekao da se još čeka odgovor iz državnog Ureda za stambeno zbrinjavanje kojemu je još prije tjedna poslan prijedlog kako bi se i ta, kao i slične zgrade, mogle sanirati.

– Predložili smo da od sredstava koja grad dobije na ime otkupa stanova svake godine dva milijuna kuna bude izdvojeno za takve hitne intervencije. Dio troškova tijekom radova bi se koristio iz tih sredstava, a dio iz sredstava pričuve. Očekujemo da ćemo do kraja ovoga tjedna dobiti odgovor, rekao je Pavliček. 

>> 'Bojimo se da su hladni radijatori samo početak nevolja koje će zadesiti Vukovarce'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije