Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održali sastanak

KOT uputio zahtjeve Predsjedniku, Saboru i Vladi RH

KOT
Foto: Branimir Bradarić
1/3
23.09.2014.
u 18:42

U Pastoralnom centru sv. Bono danas je održan sastanak predstavnika Koordinacijskog operativnog Tima (KOT) koji okuplja brojne braniteljske i stradalničke udruge iz cijele Hrvatske

U Pastoralnom centru sv. Bono danas je održan sastanak predstavnika Koordinacijskog operativnog Tima (KOT) koji okuplja brojne braniteljske i stradalničke udruge iz cijele Hrvatske. KOT je na sastanku donio sljedeće zaključke:

1. U ime Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, KOT RH i svih branitelja Hrvatske zahtijevamo od Predsjednika RH, Vlade RH, Sabora RH poduzimanje svih političkih, pravnih i diplomatskih koraka za trenutno oslobađanje Veljka Marića i sprječavanja apsurdne srbijanske primjene univerzalne jurisdikcije nad državljanima Hrvatske, a posebno bezočnu situaciju da agresor sudi braniteljima Hrvatske.

2. Od svih institucija Hrvatske zahtijevamo trenutni prestanak protuzakonite i protuustavne primjene ćirilične agresije na Vukovar sukladno odluci Ustavnog suda.

3. Upozoravamo sve nadležne institucije, stranke i pojedince da ne pokušavaju narušavati referendumski institut i zahtijevamo poštivanje Ustava i suverenosti naroda

4. Ako se vlasti i ostale institucije ogluše na opravdane legitimne zahtjeve ovog skupa neće biti dobrodošli u Vukovar i na sva druga braniteljska događanja, a poglavito Kolonu sjećanja 18. studenoga 2014.

5. Ne priznajemo presude ljudima osuđenima zbog otpora protuzakonitom i protuustavnom nasilju nad Vukovarom i zahtijevamo ispravak ove nepravde kao i trenutno zaustavljanje nasilja nad krvlju stečenim pravima branitelja

6. Preko 400 braniteljsko stradalničkih udruga će podržati zahtjeve i prosvjed Saveza udruga branitelja udruga radnika RH na Markovom trgu u Zagrebu.

>> Sastanak KOT-a: Saboru dali rok od 40 dana za ispunjene zahtjeva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije