Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavica Šota

'Konačno je Pokret otpora dobio prostora i priliku reći tko je Linić'

slavica šota
Goran Kovačić/Pixsell
17.12.2014.
u 13:22

- Žalosti me što sud nije odbacio tužbu kao neosnovanu, kaže Šota

- Transparent je naš i stojimo iza svake izgovorene riječi - kazala je danas Slavica Šota iz Udruge "Pokret otpora - Riječani protiv korupcije i organiziranog kriminala" dajući svoj iskaz na riječkom Općinskom sudu. Naime, bivši ministar financija Slavko Linić tužio je Index promociju, nakladnika portala Index, zbog teksta objavljenog u studenome 2013. godine, koji je Index prenio od Hine. U tome se tekstu izvještava o transparentu postavljenom na pročelju zgrade u riječkoj Starčevićevoj ulici. Na transparentu koji su postavili građani okupljeni u udrugu "Pokret otpora – Riječani protiv korupcije i organiziranog kriminala", istaknute su fotografije osoba iz riječkog političkog, gospodarskog života i pravosuđa koje ova udruga proziva za korupciju pod mentorstvom Slavka Linića. Zbog povrede ugleda i časti bivši ministar financija tužbom je zatražio naknadu štete od 50 tisuća kuna. Konačno je Pokret otpora dobio prostora i priliku reći tko je Linić, kazala je danas po izlasku iz suda Slavica Šota dodavši kako je i na sudu rekla na koje je adrese ova udruga poslala dokumentaciju kojom potkrepljuju svoje tvrdnje, talijanskoj Guardia di Finanza, američkom Veleposlanstvu, OLAF-u (Europskom uredu za borbu protiv prijevara),njemačkoj predsjednici Vlade Angeli Merkel, Viviane Reding.

- Žalosti me što sud nije odbacio tužbu kao neosnovanu. Nigdje u svijetu ne postoji da se medije tuži za klevetu. Suditi se trebalo u Zagrebu, gdje je sjedište Index-a, a ne u Rijeci. Vjerojatno javnost još nije shvatila, postoje dvije parnice, bitna je video zapis Mirje Tomas, i nebitna - to je naš transparent - kazala je Šota. Naime, Linić je protiv Indexa podnio još jednu privatnu tužbu, zbog intervjua bivše zaposlenice Jadranskog pomorskog servisa Mirje Tomas i tekstova s njenim tvrdnjama o navodnoj Linićevoj korumpiranosti. U vrijeme dok je Šota davala iskaz na Općinskom sudu u Rijeci, ispred zgrade suda prosvjedovali su članovi Pokreta otpora.

>> Rijeka dobila Spomenik pomorcu i pomorstvu, na svečanosti i Riječki pokret otpora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije