Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašavanje blagajne

Komplet knjiga za 8. razred 1500 kuna, uz “trampu” – besplatno!

knjige
23.06.2010.
u 19:00

Samo suprug radi i to nam je velik novac, kaže majka Marija Panarović koja se nada da će kao i prošlo ljeto uspjeti skupiti sve potrebne naslove.

Samo nekoliko dana po završetku školske godine roditelji učenika na novim su mukama. Diljem Broda razmjenjuju se školske knjige i udžbenici za sljedeću godinu, a zanimanje za “trampu” nikad nije bilo veće.

Nađu i radne bilježnice

– Još prije tjedan dana počela sam se raspitivati gdje bi i pod kojim uvjetima mogla dobiti rabljene knjige za svog osmaša. Popis koji su nam dali u školi sadrži tridesetak naslova, a kada bih ih kupovala u knjižari, za to bih trebala izdvojiti oko 1500 kuna. S obzirom na to da samo suprug radi u našoj obitelji, to nam je velik novac. Ionako se lišavamo čega god možemo, pa nema razloga da ne pokušam nabaviti rabljene udžbenike. Knjige koje je moje dijete imalo prošle godine zamijenit ću za nove, ili ih možda čak i prodati i tim novcem kupiti ove za osmi razred – kaže Marija Panarović, koja je i prošlo ljeto provela u potrazi za rabljenim udžbenicima. Kako tvrdi, tada je u mjesec dana uspjela skupiti gotovo sve naslove. Samo je jedan udžbenik morala kupiti na početku školske godine, a dobila je čak i radne bilježnice koje je svome djetetu pripremila za novu školsku godinu izbrisavši gumicom sve što je u njima bilo napisano. Nada se da će sličan uspjeh ponoviti i ovog ljeta, a za to će se koristiti internetom. Naime, kada je Vlada prošle godine odustala od podjele besplatnih udžbenika, upravo u Slavonskom Brodu stvoren je prvi portal za razmjenu Trebamknjigu.com. Njegovi tvorci, grupa entuzijasta i roditelja okupljenih oko Sbiportala tvrde da je preko te stranice dosad razmijenjeno gotovo 20.000 udžbenika, ne samo u Slavoniji već diljem Hrvatske, no veliko je pitanje hoće li Trebamknjigu.com biti aktivan i ove godine.

Povezani internetom

– Htjeli smo pokazati da je preko interneta moguće organizirati svojevrsnu burzu udžbenika, bazu iz koje svatko može naći neku knjigu koja mu je korisna. Ipak, to je ogroman posao, u nekoliko mjeseci dobili smo više od 10.000 upita i mailova. Kako je projekt bio zasnovan na amaterskoj razini, to nam je uzimalo puno vremena, pa nisam siguran da ćemo se u isti pothvat upustiti i ove godine – kaže administrator portala Ivan Luc, napominjući da je u međuvremenu stvoreno desetak stranica na kojima je omogućena razmjena knjiga pa će Brođani moći naći potrebne knjige.

Ključne riječi

Komentara 5

ŠK
školarka
11:17 24.06.2010.

@Vito Zaboravio si na popis staviti i vjeronauk iz kojeg je moja sestra imala knjigu i radnu bilježnicu, iz povijesti je imala dvije knjige i tri radne bilježnice, iz hrvatskog čitanku, knjigu gramatika i radnu bilježnicu........a da ne govorim o drugim predmetima. Tako da mislim da je ovo protumačeno krivo, ne da treba 30 naslova već jako puno bespotrebnih knjiga...:)

MC
mculja54
20:45 23.06.2010.

Koliko košta mobitel koji im dijete nosi u školu.

ZA
Zagrebas
21:21 23.06.2010.

U najboljem slucaju, jednu kunu. U najgorem, nemaju mobitel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije